Hlavní obsah

RECENZE: Taneční přinášejí klišé i pohodu

V České televizi se chystá StarDance, ale Nova ji s tancem předběhla. Má totiž Taneční. Osmidílný seriál, jehož první díl uvedla Nova i její platforma Voyo v pátek večer, režíroval Jiří Vejdělek. Je v něm i řada herců, kteří ve StarDance předváděli své taneční umění. Hlavní role hrají Saša Rašilov, Roman Zach a Dana Batulková, která před šestnácti lety soutěž dokonce vyhrála.

Foto: TV Nova

Jitka Ježková se Sašou Rašilovem jako manželé Kulhánkovi v seriálu Taneční

Článek

Vejdělek mnohokrát prokázal, že umí diváky pobavit. Ať už to byly filmy Účastníci zájezdu, Ženy v pokušení či Tátova volha nebo seriál Vinaři.

Nyní se rozhodl pro příběh o samolibém sebejistém manželovi a jeho ženě, která se rozhodne vymanit z jeho područí. Scénář napsala Ivana Hokrová a děj zasadila do menšího českého města.

Fyzioterapeutka Monika (Jitka Ježková) s manželem, lékařem Oldřichem (Saša Rašilov), jeho matkou (Daniela Kolářová) a dvěma dětmi žijí v prvorepublikové vilce. Jejich život spojuje tanec. Babička byla manželka tanečního mistra, Monika s Oldřichem spolu kdysi závodně tancovali a dcera jde v jejich stopách.

Hlava rodiny trvá na společných večeřích a nedokáže si po sobě uklidit ani hrneček. Monice, která poskytuje veškerý servis, už dochází trpělivost. Naději vkládá do tanečních pro mládež, které s manželem začínají pořádat. I v nich ale chce mít Oldřich hlavní roli.

Saša Rašilov: Konečně jsem umlčel vnitřního kritika

Móda a kosmetika

Rašilov rozehrál v postavě Oldřicha pestrou škálu, pohybuje se od sebejistého muže v domácím prostředí po nejistého pána při střetu s opravdu silnou osobností. Ježková je zase laskavou maminkou, která na něj používá všechny otřepané ženské zbraně, ale touží roztáhnout křídla.

Skvělá je Daniela Kolářová, jež zprvu vypadá jako nesnesitelná tchyně, nakonec se z ní stane podporující parťačka.

Výborně byli vybraní i mladí herci. Dceru Olívii hraje přesvědčivě Anna Marie Fučíková, jejího tanečního parťáka Daniel Žižka, kteří by spolu klidně mohli vyhrát StarDance.

Vejdělkův seriál nepostrádá vtip a je plný barev, hudby a tance. Je v něm ale také řada klišé, což nebrání v podívané, která přinese pohodu.

Taneční
8 dílů, TV Nova, Voyo. Režie Jiří Vejdělek, hrají: Saša Rašilov nejml., Jitka Ježková, Daniela Kolářová, Dana Batulková, Hana Vagnerová, Roman Zach, Zuzana Norisová, Daniel Žižka, Anna Marie Fučíková a další
Hodnocení: 70 %

Jitka Ježková: Někdy se vyplatí nechat věci jen plynout

Móda a kosmetika

Daniela Kolářová: Jsem mizerná babička

Osobnosti
Související témata:
seriál Taneční
Recenze seriálů

Výběr článků

Načítám