Hlavní obsah

Příběh o pomstě a dospívání v postapokalyptickém světě. Druhá série The Last of Us má první upoutávku

Nejsledovanější debut v historii HBO s Pedrem Pascalem v hlavní roli - seriál The Last of Us - se po průtazích kvůli stávce umělců konečně dočkal pokračování. První sezona získala osm cen Emmy a oslovila široké publikum. Postapokalyptický seriál podle úspěšné videoherní série bude pokračovat druhou řadou v příštím roce. Nyní je venku první pořádná ukázka.

Upoutávka druhé řady seriálu The Last of UsVideo: Max Česko a Slovensko

Článek

Na cestě napříč zdevastovanými Spojenými státy, plnými lidí nakažených zmutovaným virem, stál muž s jednou výjimečnou dívkou několikrát tváří v tvář smrti.

Přestože se na konci první série původní pašerák zbraní Joel se čtrnáctiletou Ellie dokázali dostat do bezpečí, největší bitvy je teprve čekají. Virus se totiž dál šíří a lidé o svou záchranu a moc bojují všemi dostupnými prostředky.

Jedna z nejpovedenějších videoherních adaptací konečně vypustila očekávanou upoutávku na druhou sérii. Hráči původní hry dobře vědí, jak se nyní příběh Joela a Ellie zvrtne, i tak se ale těší, co nového jim tvůrci oproti hře opět naservírují. V první sérii to byla například třetí epizoda o postapokalyptické lásce mezi Billem a Frankem. Vztah, který byl ve hře jen naznačen, tak dostal v seriálu prostor na celý díl.

Seriál The Last of Us potvrdil hvězdnou posilu

TV a streaming

Emoce, boje, zvraty

Druhá série by měla pokrýt téměř polovinu příběhu hry The Last of Us Part 2. Ta začíná o pět let později zdánlivě poklidným životem Joela (Pedro Pascal) a Ellie (Bella Ramsey) ve městečku Jackson, kam dorazili na konci první části.

Jenže za hranicemi města je svět stále zamořený nejen virem a nakaženými, ale i lidmi, kteří jsou kvůli pomstě ochotni udělat téměř cokoli.

Foto: Warner Bros. Discovery

Bella Ramsey v seriálu The Last of Us

Krev, kterou prolil kvůli ochraně Ellie, tížící lži a další těžkosti donutí Joela vyhledat pomoc terapeutky (Catherine O’Hara). Ta ale v původní hře vůbec nefiguruje, vypadá to tedy na nově přidanou postavu. V druhé sérii tak zřejmě opět nebude nouze o emoce i vážné hovory ohledně minulosti a budoucnosti.

Čeká nás ale i spousta akce, jako třeba masivní útok nakažených na městečko a další osudové události, které hry znalí hráči očekávají a rozpoznávají z ukázky. Zbylé diváky zvraty v ději, jejichž hlavním motivem bude pomsta, rozhodně překvapí.

Foto: Warner Bros. Discovery

Pedro Pascal v seriálu The Last of Us

Ve druhé sérii se vrátí i postava Tommyho (Gabriel Luna), Joelova bratra. Představí se též pár nových postav, které slušně zamíchají kartami. V roli Abby se představí Kaitlyn Deverová, krásnou Dinu ztvární Isabela Mercedová a jako Isaac se představí Jeffrey Wright, který postavu daboval již ve hře.

V upoutávce se ukáže i scéna s kytarou a zazní hráčům známá písnička Future Days od kapely Pearl Jam, kterou zpívá Joel. Z několika málo záběrů je také zřejmé, že se setkáme s náboženským kultem jménem serafité. Ti mají ve hře extrémně brutální praktiky, o surovost a násilí tedy také nebude nouze.

Tvůrčí tým je opět složený z Craiga Mazina a kreativního ředitele herního studia Naughty Dog Neila Druckmanna. Doufejme, že se jim podaří s druhou sérií opět uspět tak, jako to bylo v případě jedničky. Na novou řadu The Last of Us se můžeme těšit v roce 2025 na Maxu.

Poslední díl postapokalyptického seriálu The Last of Us byl odvysílán. Fanoušci se dožadují pokračování

Film

HBO spouští seriálový hit, v němž lidstvo vybíjí parazitická houba

Film
Související témata:
Pedro Pascal

Výběr článků

Načítám