Hlavní obsah

Oblíbený westernový seriál to doklepe bez Costnera. Závěrečné díly Yellowstonu vyjdou už v listopadu

Finále moderního kovbojského seriálu Yellowstone je na obzoru. První upoutávka na druhou polovinu páté série zanechala nápovědu, kdo bude v centru dění po odchodu Kevina Costnera ze seriálu. Fanoušky volba hlavního hrdiny zřejmě potěší. Zda bude nové rozdělení sil ale skutečně fungovat, se dozvíme až 14. listopadu.

Upoutávka k westernovému seriálu YellowstonVideo: Rotten Tomatoes TV

Článek

Současný westernový seriál Yellowstone vypráví příběh rodiny Duttonových, která vlastní jeden z největších dobytčích rančů ve Spojených státech.

Jejich pozemek se rozpíná přímo na hranicích parku Yellowstone, v obležení indiánů, a přitahuje konflikty i boje o moc. Nevyřešené vraždy a těžce získaný respekt i vratký vliv je předmětem neustálých sporů rodiny a jejího okolí.

Foto: SkyShowtime

Kelly Reillyová a Cole Hauser v seriálu Yellowstone

Na Oscara nominovaný scenárista Taylor Sheridan spolu s Johnem Linsonem museli po Costnerově odchodu z Yellowstonu zalepit velkou díru. I proto se na finále řady čeká už od roku 2022. 

Ukázka na poslední díly sezony naznačuje, že tvůrci našli chytrý způsob, jak toho dosáhnout. Odpovědí není nikdo jiný než oblíbená postava Ripa Wheelera v podání Cola Hausera.

Druhá část páté řady bude pokračovat v zajetých kolejích. I nadále bude rodina čelit pokračujícím bojům o pozemky. John Dutton (Costner), který se stal guvernérem Montany, se bude snažit bránit svůj rodinný majetek před politickými i korporátními hrozbami. Na obrazovce ho ale neuvidíme. Mezitím se vztahy mezi sourozenci Duttonovými, především mezi Jamiem (Wes Bentley) a Beth (Kelly Reillyová), ještě více vyostří.

Foto: SkyShowtime

Wes Bentley v seriálu Yellowstone

Hlavní tahoun seriálu Kevin Costner se rozhodl seriál opustit kvůli svému závazku k osobnímu projektu Horizont: Americká sága, do něhož investoval značné osobní prostředky. Costnerovo soustředění na čtyřdílný westernový Horizont se zkrátka stalo prioritou a nároky na natáčení Yellowstonu už nebyly dle jeho slov vedle toho splnitelné.

Cannes 2024: Kevin Costner jako kovboj na červeném koberci

Film

Yellowstone vychází již od roku 2018 a volně na něj navazují i tituly 1883 a 1923, které ale příběhově předcházejí ději Yellowstonu. Dle stanice CBS se jedná o nejsledovanější televizní seriál roku 2021 a v USA se těší velké sledovanosti i nadále. V našich končinách si oblíbenost získával pomaleji.

Všech pět řad seriálového hitu z produkce MTV Entertainment Studios a 101 Studios je momentálně k dispozici na SkyShowtime. Závěrečné epizody oficiálně poslední páté série tam pro české publikum mají premiéru 14. listopadu.

RECENZE: Docent spíše baví, než vyšetřuje

TV a streaming

V hlavní roli Antonie Formanová. Minisérie Dcera národa o Zdence Havlíčkové má první ukázku

TV a streaming

Výběr článků

Načítám