Hlavní obsah

Nova točí pokračování Metody Markovič i Studnu

Nový případ legendárního vyšetřovatele Jiřího Markoviče, seriál Studna či komediální série Pád domu Kollerů a řada dokumentů. Skupina Nova má v plánu překvapit své diváky pětadvaceti novinkami. Některé se už natáčejí, jiné jsou v přípravách. A k vidění budou v televizním vysílání nebo na platformě Voyo.

Foto: TV Nova

Petr Lněnička a Václav Neužil budou hrát kolegy kriminalisty i ve druhé řadě Metody Markovič.

Článek

Voyo má podle slov generálního ředitele Novy Daniela Grunta už více než osm set tisíc předplatitelů.

Právě pro Voyo se natáčí šestidílný seriál Studna, příběh manželské a rodičovské lásky, který traumatizoval Československo a budí zvědavost dodnes i kvůli jednomu stejnojmennému dílu ze seriálu Třicet případů majora Zemana. Sérii, již režíruje Tereza Kopáčová, která naposledy na veřejnoprávní České televizi bodovala se seriálem Smysl pro tumor, se vrací k počátkům vztahu manželů Jelínkových z Vonoklas.

Scénář napsal Miro Šifra a Kristina Májová, v hlavních rolích se objeví David Švehlík, Johana Matoušková a Filip Červenka. „Studna pro mě není jen fenomén, který stále fascinuje, senzace i noční můra několika generací. Našla jsem v ní silné téma, které považuji za důležité převyprávět,“ uvedla Tereza Kopáčová.

Foto: TV Nova

David Švehlík a Johana Matoušková jako manželé Jelínkovi v seriálu Studna

V přípravách je pokračování série Metoda Markovič: Hojer, která se stala historicky nejúspěšnějším seriálem značky Voyo Originál. Nová řada zmapuje další případ kriminalisty Jiřího Markoviče, dopadení a usvědčení „spartakiádního vraha“ Jiřího Straky.

David Švehlík: Jsem závislý na lásce

Film

Obsazení pražské mordparty zůstane stejné, tedy s Petrem Lněničkou v hlavní roli a Václavem Neužilem, Adamem Mišíkem, Davidem Prachařem a Michalem Isteníkem v rolích kriminalistů a psychiatra. Jen ještě neproběhl konkurz na hlavní zápornou postavu vraha Straku.

„Petr Uhlík (který hrál vraha Hojera v první řadě) nasadil vysokou laťku, tak doufám, že se nám to povede i tentokrát,“ řekl kreativní producent Voyo Tomáš Hruška. K ději druhé řady může podle svých slov prý naznačit, že „bude v lecčem jiná a Markovičova metoda v ní bude procházet těžkými zkouškami“.

V přípravách jsou také komediálně laděné příběhy. Seriál Pád domu Kollerů bude režírovat Jan Hřebejk podle scénáře Natalie Kocábové. „Komedii o tom, co se může stát a taky stane, když si domů vezmete své stárnoucí a stále dominantní rodiče, jsem chtěla napsat už dlouho,“ uvedla Kocábová. Do hlavní role matky obsadil Jan Hřebejk slovenskou herečku Božidaru Turzonovovou.

Foto: Tv Nova

Syna manželů Jelínkových v seriálu Studna hraje Filip Červenka.

Druhou řadou bude také pokračovat seriál Sex O’Clock a novinkou bude osmidílný seriál Milionáři, sledující partu kamarádů, kterým změní život pohádková výhra v loterii.

Tvůrci představili také dva detektivně laděné komediální seriály. Jedním je osmidílný Buldok z Poděbrad, v hlavních rolích se Sabinou Remundovou a Markem Adamczykem. Druhým Vraždy v Kraji, kde hlavní postavu ztvární Ondřej Sokol.

Dokumenty o Ivetě Bartošové či medvědech na Slovensku

Skupina Nova se začala více zaměřovat na dokumenty. Nyní je na Voyo k vidění seriál Mirka Vaňury Případ Stodolovi a dokumentární triptych Málo mě znáš o životě a kariéře zpěvačky Ivety Bartošové, který v květnu uvede také televize Nova.

Před dokončením je dokumentární cyklus s pracovním názvem Lebo medveď o aspektech soužití s medvědem hnědým ve slovenské Poľani. Ten pro Voyo připravuje Miro Remo.

RECENZE: Smršť táhnou vzhůru herci

Film

„Jedni volají po ochraně medvědů, druzí po regulaci. Lidé se bojí chodit do lesa, někdy dokonce vůbec vyjít z domu. Je situace opravdu tak vážná, nebo jde o účelově vyhrocený konflikt? Skrze několik přímých aktérů rozkryjeme celou medvědí problematiku na několika úrovních,“ uvedl.

V přípravách jsou dva další dokumenty. Pětidílná série Kauza Kramný, ve které se režisér Petr Hátle vrací k tragédii v egyptském letovisku z roku 2013. Režisér Peter Bebjak pak připravuje cyklus Rigo o slovenském sériovém vrahovi a okolnostech jeho dopadení.

Neskutečně skutečná, řekla o Metodě Markovič: Hojer manželka elitního kriminalisty

TV a streaming

Výběr článků

Načítám