Hlavní obsah

Nová série, nová monstra. Po oceňovaném Dahmerovi natočil Netflix další případ známých vrahů

Seriál Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera zaznamenal před dvěma lety mezi diváky i kritiky obrovský úspěch. Nyní dá Netflix společně se stejnými tvůrci prostor dalším proslulým vrahům. Ti dodnes svalují část viny na svého otce, který je měl týrat. Monstrum: Příběh Lylea a Erika Menendezových vyjde už v září.

Upoutávka na seriál Monstra: Příběh Lylea a Erika Menendezových Video: Netflix

Článek

Na podzim roku 2022 zaznamenal Netflix velký úspěch se seriálem o nechvalně známém sériovém vrahovi Dahmerovi. Mrazivá atmosféra, ruku v ruce se skvělými hereckými výkony, diváky fascinovala a přikovala je k obrazovkám.

Nevídaný zájem o první sérii vyústil v překročení miliardy zhlédnutých hodin během dvou měsíců po uvedení a nespočet nominací na různá ocenění. Představitel Jeffreyho Dahmera, Evan Peters, získal za svůj výkon Zlatý glóbus za hlavní mužskou roli, jeho kolegyně ​​Niecy Nashová si vysloužila Emmy za vedlejší roli Glendy, sousedky vraha, jež na něj měla spadeno dávno před policií.

Foto: Profimedia.cz

Případ Jeffreyho Dahmera je jedním z nejpovedenějších počinů Netflixu.

Na základě úspěchu první řady Netflix brzy oznámil, že má v plánu minimálně dvě pokračování, která se zaměří na příběhy dalších kriminálníků. Prvním ze dvou avizovaných bude právě případ bratrů Menendezových. Ti v roce 1989 zavraždili brokovnicí vlastní rodiče na půdě jejich luxusního domu.

Seriál by měl vyprávět příběh vraždy a následných nejasných soudních procesů. Během nich bratři tvrdili, že motivem byly roky týrání a zneužívání ze strany otce, zatímco žalobci trvali na tom, že šlo spíš o zisk rodinného jmění, které nebylo zrovna malé.

Foto: Profimedia.cz

Bratři Menendezovi byli nejdřív souzeni zvlášť, později i společně.

Hlava rodiny, kubánský emigrant José, se v Americe vypracoval z pomocné síly v kuchyni až na šéfa hudebního vydavatelství RCA Records, kterému se v té době nadstandardně dařilo. Pracoval také ve filmovém průmyslu. Jeho žena Mary, přezdívaná Kitty, byla bývalou královnou krásy a užívala si život v přepychu. Holdovala ale i alkoholu a drogám a jako matka se příliš neosvědčila.

V rolích vraždících bratrů se představí Nicholas Alexander Chavez (General Hospital) a Cooper Koch (Swallowed). Jejich rodiče, José a Mary Louise Menendezovi, si zahrají Javier Bardem (Tahle země není pro starý) a Chloë Sevignyová (Americké psycho). Rodinné sídlo, ve kterém byli rodiče bratrů nalezeni mrtví, se nacházelo v jedné z nejexkluzivnějších částí Beverly Hills a na místě stále stojí.

Foto: Profimedia.cz

Rodinné sídlo Menendezových čítá sedm ložnic, bazén, soukromý tenisový kurt a dvoupatrový dům pro hosty.

Tvůrci Ryan Murphy a Ian Brennan dlouho s uvedením seriálu vyčkávali, ale nyní Netflix krátkou upoutávkou potvrdil, že den D už je na spadnutí. Premiéra nového true crime seriálu na základě skutečných událostí je naplánována na 19. září. Těšit se tak můžeme na další temný příběh, který se pokusí odhalit motivace a okolnosti děsivých brutálních činů.

Doufejme, že nová série Monstra naváže na úspěch předchozí a dopřeje nám opět hluboký ponor do zvrácených myslí vrahů spolu s nádechem retro atmosféry devadesátek.

Monstrum: Příběh Lylea a Erika Menendezových, Netflix
Žánr: krimi, thriller, životopisný
Tvůrci: Ryan Murphy, Ian Brennan
Režie: Paris Barclay
Hrají: Cooper Koch, Nicholas Alexander Chavez, Javier Bardem, Chloë Sevignyová a další

Druhá série Hry na oliheň vypustila první ochutnávku i datum premiéry

TV a streaming

Případy nejhorších světových sériových vrahů

Svět
Související témata:
Seriál Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera
Seriál Monstra: Příběh Lylea a Erika Menendezových

Výběr článků

Načítám