Hlavní obsah

Nová adaptace hororu od Stephena Kinga přeskakuje kina a míří rovnou na Max

Nové Prokletí Salemu je natočeno už od roku 2021. Od té doby nevěděl autor předlohy ani režisér Gary Dauberman, co se s filmem bude dál dít. Z plánovaného uvedení v kinech sešlo, nyní se objeví rovnou na platformě Max. Podle upoutávky půjde o klasickou „kingovinu“, i přes nutnou modernizaci věrnou předloze. Minimálně jedna velká změna nás ale čeká.

Upoutávka k filmu Prokletí SalemuVideo: Max

Článek

Slavný upírský horor z pera Stephena Kinga vyšel roku 1975. Příběh sleduje spisovatele Bena Mearse, který se vrací do svého rodného města Jerusalem’s Lot v Nové Anglii.

Jeho příjezd se časově shoduje s koupí domu Kurtem Barlowem, prastarým upírem, který využívá svého lidského známého Richarda k proměně místních obyvatel. Benova cesta za inspirací pro knihu se tedy rychle zvrhne v boj o přežití a záchranu milovaného městečka.

Knižní předloha byla již dvakrát adaptována pro televizi, a to v letech 1979 a 2004. Nová verze slibuje věrnější zpracování původního románu a přidává prvky, které mají příběh oživit pro moderní publikum. Na základě trailerů a složení tvůrčího týmu se očekává, že film přinese temnou a napínavou atmosféru klasickou pro Kingovy horory.

Točit filmy podle knih Stephena Kinga je trend

Kultura

Doktorka místo doktora

Film režíroval Gary Dauberman, známý pro svou práci třeba na hororových filmech To, ke kterému psal scénář, a Annabelle 3, kde se ujal režie.

Produkce se ujaly dva producentské týmy, které stojí za úspěšnými hororovými franšízami V zajetí démonů a To. Patří do nich James Wan, Michael Clear, Roy Lee a Mark Wolper.

Foto: Warner Bros. Discovery

Ukázka z filmu Prokletí Salemu

V hlavních rolích se objeví Lewis Pullman (Lekce chemie) jako Ben Mears a Alfre Woodardová (See) jako doktorka Codyová, a to přestože je v originálním příběhu doktor Cody muž.

Původně se počítalo s uvedením snímku do kin, ale nakonec se film po premiéře 25. září v rámci Beyond Festu přesouvá na streamovací platformu Max. Tam přistane už 3. října, akorát včas na blížící se Halloween. Změna plánu je prý údajně způsobena zavedením novinek ve strategii distribuce a větším zaměřením na streamovací služby.

Foto: Warner Bros. Discovery

Ukázka z filmu Prokletí Salemu

Trailer působí patřičně temně a strašidelně a zachovává svítící oči upírů, které jsou trvalým odkazem první adaptace z roku 1979. 

Nezbývá než doufat, že se tvůrcům zfilmování oblíbeného románu povedlo natolik, aby nebyli hororoví fanoušci a milovníci Kinga zklamaní.

Prokletí Salemu (Salem’s Lot), Max
Žánr: horor
Scénář: Gary Dauberman
Režie: Gary Dauberman
Hrají: Lewis Pullman, Alfre Woodardová, William Sadler, Makenzie Leighová, Bill Camp, Spencer Treat Clark, Pilou Asbæk a další

Kingovo Prokletí Salemu jako film

Film
Související témata:
Stephen King
Film Prokletí Salemu

Výběr článků

Načítám