Hlavní obsah

Nejmladší účastník StarDance Oskar Hes: Po trénincích se cítím jako šedesátiletý pán

Mladou hereckou posilou letošní taneční soutěže StarDance je pětadvacetiletý Oskar Hes, který v poslední době zazářil ve snímku Bratři. Teď se postavil další výzvě. Obul si taneční boty a vrhnul se do tréninků po boku Kateřiny Bartuněk Hrstkové. Pro Hese to však není první zkušenost s tancem, vyhrál totiž obdobnou soutěž Roztančené divadlo.

Oskar Hes a Kateřina Bartuněk Hrstková se připravují na StarDanceVideo: Novinky

Článek

Pár začal s prvními tréninky už začátkem prázdnin, poté se ale herec vydal na dovolenou, a tak se dvojice do tančení naplno pustila až začátkem srpna.

„Tím, že jsme začali tak pozdě, tak teď jsme jeli opravdu každý den,“ přiznala Bartuněk Hrstková, která loni tančila s olympionikem Vavřincem Hradilkem.

S intenzivním začátkem trénování přichází první bolesti, tedy hlavně u Oskara Hese. „Mě bolí všechno. Svaly, o kterých jsem ani nevěděl, že je mám, třeba na zádech. Nebo též v rukách, a to cítím v tom rámu, když ho chvíli držím,“ řekl.

Příběh Mašínů znovu ožívá. Jan Nedbal a Oskar Hes představují film Bratři

Film

„Nohy bolí, lýtka bolí, stehna bolí, a dokonce i palce u nohou mě bolí. Jsem jak šedesátiletý pán,“ přiznal Hes.

Kondici má ale podle taneční partnerky herec dobrou. „On je opravdu šikovný, jde mu to skvěle, rychle se učí. My to posunujeme dál, takže po každém tréninku posilujeme, abychom opravdu byli připraveni na ‚zvedačky‘ a fyzičku,“ sdělila Novinkám.

„Už jsme stihli základy rumby a sambu z latiny. Ve standardu máme za sebou waltz a valčík,“ pochlubil se pár. „Mě nejvíce zatím určitě baví latina. Nejvíce samba a hlavně rumbová chůze. Ta je taková paví, aspoň mi to přijde,“ rozvášnil se Hes.

Foto: Milan Malíček, Novinky

Oskar Hes má geny tanečníků. Jeho otcem byl choreograf a tanečník Richard Hes, maminkou je tanečnice skupiny UNO Marcela Karleszová.

Na první pohled je jasné, že si oba soutěžící rozumějí. I seznamování probíhalo nadšeně. „Já si pamatuji, že zazněl ten tvůj hlas, a já měla radost a od té doby to je dobré,“ vzpomněla Bartuněk Hrstková.

„Já vůbec neměl to, že bych si přál jednu tanečnici. Šel jsem do toho s otevřenou myslí, nechal jsem to na osudu a jsem hrozně rád, že mám Káťu. Ona je prostě skvělá,“ svěřil se herec.

„Přiznám se, že jsem loni soutěž nesledoval, takže jsem Káťu neznal. Jenom jsem si sem tam pouštěl Dariju Pavlovičovou, protože ji znám z práce, takže to mě zajímalo, ale jinak jsem nekoukal,“ dodal Hes.

Foodblogerka Chili Ta Thuy o StarDance: Vždy, když se pouštím do něčeho nového, dopředu počítám se selháním

TV a streaming

FOTO: Páry pro StarDance už tvrdě trénují

Kultura

Související články

FOTO: Páry pro StarDance už tvrdě trénují

Přípravy na taneční soutěž StarDance, kterou začne Česká televize vysílat v říjnu, jsou v plném proudu. Páry už ve zkušebnách na Kavčích horách trénují své...

Výběr článků

Načítám