Hlavní obsah

Mutanti, šlechtici, špioni a paraziti. Dubnové novinky na streamovacích platformách

V dubnu nás na streamovacích službách nečeká žádná nuda. Kromě navazujících sérií úspěšných seriálů se můžete těšit i na zcela nové minisérie či filmy, často inspirované úspěšnými knižními i herními předlohami. Mrkněte na vybrané adaptace známých děl, které během následujících dnů přistanou ve vašich televizích.

Foto: Netflix, Max, Prime Video, SkyShowtime, Novinky

Novinky na streamovacích platformách

Článek

Sympatizant

Seriálového zpracování románu Sympatizant, za který Viet Thanh Nguyen získal Pulitzerovu cenu, se ujali tvůrci ze studia A24. Špionážní thriller proložený mezikulturní satirou láká v sedmi epizodách nejen na chytrý humor a poválečné reálie, ale i na mnoho podob Roberta Downeyho Jr.

Ten se do seriálového světa vrací po více než dvaceti letech. Akční drama s příběhem špiona na útěku, který stojí rozkročený mezi několika světy, vychází od 15. dubna na HBO Max (Od května už jen Max).

Upoutávka k seriálu SympatizantVideo: Max

Parasyte: The Grey

Korejská adaptace známé manga série Parasyte od Hitoshiho Iwaakiho vypráví o střetu lidí s neznámými parazity. Ti žijí na lidech a kompletně je ovládají. Příběh zblízka sleduje osud mladé ženy Sun-in, která chce se svou nákazou za každou cenu bojovat.

Hraný hororový sci-fi seriál, který dle ukázek slibuje vizuálně kvalitní podívanou věrnou předloze, režíroval Sang-ho Yeon (Vlak do Pusanu, Peklo) a je k dispozici od 5. dubna na platformě Netflix.

Upoutávka k seriálu Parasyte: The GreyVideo: Netflix

Gentleman v Moskvě

Seriál s Ewanem McGregorem v hlavní roli na motivy slavné stejnojmenné knihy z roku 2016 se očekávaně odehrává v Moskvě. Historická satira vypráví o ruském šlechtici jménem Alexander Rostov, který je roku 1922, krátce po bolševické revoluci, odsouzen k životu za zdmi hotelu. Přestože se kvůli své bohaté minulosti ocitl na špatné straně dějin, za žádnou cenu při tom nepřestává být gentlemanem. Seriál si můžete pustit od 18. dubna na SkyShowtime.

Upoutávka k seriálu Gentleman v MoskvěVideo: Showtime

Fallout

Osmidílného zpracování známé videoherní série se spolu s designéry hry ujali tvůrci seriálu Westworld. Příběh začíná v jadernou válkou zdevastovaném Los Angeles, ve kterém žijí lidé v podzemních bunkrech, aby se chránili před radiací. Při postupném vytváření nových domovů na povrchu čelí přeživší nelehkým výzvám včetně mutantů a krutých nájezdníků.

Volnou adaptaci nejznámější postapokalyptické hry nedočkavě vyhlížejí fanoušci po celém světě a dle upoutávky se opravdu mají na co těšit. Fallout bude ke zhlédnutí od 11. dubna na Prime Video.

Upoutávka k seriálu FalloutVideo: Prime Video

Rozhovor dekády

Celovečerní film o jednom z největších skandálů v britské královské rodině režíroval Philip Martin (Koruna). Snímek je adaptací knihy Scoops od Sama McAlistera, bývalého televizního producenta, který zajistil interview s princem Andrewem pro pořad BBC Newsnight.

Soud nechá odhalit detaily o Clintonových stycích s Epsteinem

Zahraniční

Proslulý rozhovor prince ohledně Epsteinovy aféry, který měl jeho jméno očistit, mu ale spíše ublížil. Konverzační drama s Gillian Andersonovou (Sexuální výchova, Akta X) a Rufusem Sewellem (Smrtihlav, Příběh rytíře) přistál 5. dubna na Netflixu.

Upoutávka k filmu Rozhovor dekádyVideo: Netflix

Jablka ze stromu nepadají

Seriál na motivy románu Liane Moriartyové (Sedmilhářky) vsadil na známé tváře. Příběh vypráví o zmizení ženy jménem Joy (Annette Beningová), ze kterého policie od začátku podezřívá jejího manžela (Sam Neill). Ten totiž skrývá tajemství, o kterém nemají ponětí ani jeho vlastní děti.

Sourozenci (Alison Brieová, Jake Lacy, Conor Merrigan Turner, Essie Randlesová) se začnou pídit po detailech zdánlivě dokonalého manželství rodičů, a odkrývají tak postupně nejen záhadu zmizení své matky. Sedm dílů mysteriózního dramatu bude k vidění od 23. dubna na SkyShowtime.

Upoutávka k seriálu Jablka ze stromu nepadajíVideo: Peacock

RECENZE: Problém tří těles: Sci-fi pro všechny s nutnými kompromisy. Nezklame, pokud nečekáte novou Hru o trůny

TV a streaming

Co si pustit? Široká nabídka novinek na streamovacích službách potěší i náročnější diváky

Kultura

Výběr článků

Načítám