Hlavní obsah

Krobot se Šoposkou budou opět vyšetřovat

Kapitán Dítě a kapitánka Fáberová budou v rámci speciálního policejního oddělení kontroly termínově odložených případů útvaru S řešit nové kauzy. Natáčí se totiž druhá řada seriálu Oktopus. Jejích dvanáct epizod pro Českou televizi režíruje Jan Pachl.

Foto: ČT/ZuzanaPáchová

Marika Šoposká s Miroslavem Krobotem opět hrají parťáky.

Článek

V hlavních rolích diváci opět uvidí Miroslava Krobota jako kapitána Dítě, Mariku Šoposkou jako kapitánku Fáberovou a Kryštofa Hádka, který hraje jejich šéfa, plukovníka Schwarze.

„Druhá série začíná přesně tam, kde první skončila. Na závodišti v pražské Chuchli, kde sází kapitán Dítě na koníčky, jenže je vyrušen novým případem,“ uvedl kreativní producent ČT Josef Viewegh.

Tvůrci slibují, že epizody druhé série budou ještě propracovanější. V samotných případech často vycházeli z těch skutečných.

Televizní souboj kriminálek vyhrál Oktopus. Milion překonala i Kriminálka Anděl

Film

„Při práci na scénářích si pokaždé dělám důkladné rešerše a kolikrát mě nemusí inspirovat konkrétní kauzy. Postačí ale třeba jen zmínka o nějaké sousedské rozepři. S producentem Josefem Vieweghem jsme se totiž domluvili, že pro Oktopus nebudeme zpracovávat případy, ve kterých figuruje mafie či skupiny organizovaného zločinu. Více nás zajímají ty zločiny, které by v určitých situacích mohl vlastně spáchat kdokoli z nás,“ vysvětlil scenárista a režisér Jan Pachl.

Foto: ČT/Zuzana Páchová

Marika Šoposká, Kryštof Hádek a Miroslav Krobot v pokračování seriálu

„Mám pocit, jako by přestávka mezi natáčením první a druhé řady vůbec nebyla. Vstoupil jsem do stejné řeky. Je tu totožný štáb, stejné jsou i vztahy uvnitř seriálu. Mám tedy na place takový příjemný pocit bezpečí,“ uvedl Miroslav Krobot, jenž hraje detektiva ze staré školy, milovníka dostihů, karetních her a studeného bufetu, o kterém v kuloárech kolují legendy.

„Kapitánka Fáberová bude mít se svým parťákem ještě pevnější pracovní vztah, než měli v první sérii, a jestli se dočká i nějakého v osobním životě, na to si budou muset diváci počkat až do televizní premiéry nových dílů,“ dodala Marika Šoposká.

„Mou postavu scenárista a režisér Honza Pachl víc rozepsal, víc ji zapojil do vyšetřování jednotlivých zločinů a ve druhé sérii víc poodhaluje i jeho soukromí. A samozřejmě zůstává sběratelská vášeň pro policejní uniformy z celého světa,“ dodává Kryštof Hádek.

Poslední klapka natáčení padne příští rok v březnu a ve vysílání České televize by se mohl Oktopus II objevit příští rok na podzim.

Zajímavosti seriálu Oktopus: Vlaky, voda, vraždy i kila majonézových salátů

Film

Marika Šoposká: Večery chci dát dětem, dokud o ně stojí

Móda a kosmetika

Výběr článků

Načítám