Hlavní obsah

Fanoušci odpočítávají, Rod draka se blíží. Druhá řada představí nové postavy i velké ohnivé souboje

Připravte se na návrat do Západozemí, kde draci vládnou obloze a boje o moc vrcholí. Druhá řada seriálu Rod draka, prequel Hry o trůny, slibuje nové postavy, epické souboje, velkou dávku oblíbených intrik a nečekané pády. Ať už ze hřbetů draků, nebo cizím zaviněním. Proti sobě budou stát černí a zelení.

Upoutávka k seriálu Rod draka (2. řada)Video: HBO Max

Článek

Série odvozená z bohatého světa George R. R. Martina se podobně jako předchozí Hra o trůny stala televizní senzací.

Rod draka, odehrávající se zhruba 200 let před událostmi ve Hře o trůny, přinese stejně dramatu a napětí, ale hlavně velký dračí souboj. Ten ve finále první série, od které už uběhl více než rok a půl, fanouškům chyběl.

V osmi nových epizodách se dočkáme návratu oblíbených postav, jako je blonďatý Daemon Targaryen, kterého ztvárňuje Matt Smith, či Rhaenyra Targaryen v podání Emmy D’Arcyové.

Rod draka odstartoval na HBO historickým prvenstvím

Kultura

Fanoušci se mohou těšit na jejich komplikované vztahy, které jsou stejně záhadné a proměnlivé jako samo království, jež se snaží ovládnout.

Jedním z vrcholů bude bezpochyby souboj dvou velkých draků, který se již nyní jeví jako jeden z nejočekávanějších televizních momentů roku.

Tato majestátní stvoření předvedou svou sílu v epické bitvě, která rozhodne o osudech mnohých. Dle vyjádření tvůrců se setkáme s pěti novými okřídlenými bestiemi.

Foto: HBO

Ukázka ze seriálu Rod draka

Na rozdíl od teoretizování fanoušků v případě nedopsaných Trůnů je Rod draka adaptací dokončeného románu s názvem Oheň a krev. Jeho průběh je v podstatě daný.

Čtenáři předlohy naštěstí o nadcházejících zvratech v ději mlčí, aby televizním divákům nekazili moment překvapení a tvůrci George R. R. Martin s Ryanem Condalem se snaží, aby seriál zůstal věrný duchu originálních příběhů.

Foto: HBO

Ukázka ze seriálu Rod draka

V druhé polovině první série seriál kontroverzně spojil Rhaenyru a jejího strýce Daemona v manželství. Nyní se tento osobitý pár utká v občanské válce Targaryenů proti nově korunovanému Aegonovi II., Rhaenyřinu nevlastnímu bratrovi. Toho ztvární Ty Tennant, adoptovaný syn známého herce Davida Tennanta.

Po boku Rhaenyry a Daemona stojí rod Velaryonů, majitelé největšího loďstva v Západozemí, a samozřejmě také zmínění draci. Kvůli barvám svého rodu jsou označováni jako černí. Druhou stranu takzvaných zelených tvoří skupina protivníků v Králově přístavišti. Podle traileru se ale podíváme i na další známe lokace, třeba na Zeď.

Foto: HBO

Ukázka ze seriálu Rod draka

Kromě známých tváří z první série se letos objeví mnoho nových postav. Všechny budou pak konspirovat u stolů, pochodovat se svými armádami a vyrážet na dracích do bitvy.

Druhá řada oblíbeného fantasy snad přinese vše, co od ní očekáváme – hrdinství, magii, zrady a boje o moc, to vše podbarvené krví a ohnivým dechem draků.

Rod draka bude vycházet 17. června na Maxu.

Rod draka (House of Dragon), HBO Max
Žánr: dobrodružné fantasy
Režie: Alan Taylor
Scénář: Ryan J. Condal
Hrají: Olivia Cookeová, Emma D'Arcyová, Matt Smith, Ty Tennant, Steve Toussaint, Eve Bestová, Rhys Ifans, Sonoja Mizunová, Fabien Frankel, Jefferson Hall, Matthew Needham a další

V Rodu draka je trochu moc sexu, postěžoval si Matt Smith

Film

Výběr článků

Načítám