Hlavní obsah

Elizabeth Taylorová: The Lost Tapes. Hvězda, jak ji neznáte

Patřila mezi nejkrásnější ženy 20. století. Byla nejzářivější hvězdou amerického Hollywoodu. Život herečky Elizabeth Taylorové připomínal zvenčí pohádku. Ale byl takový doopravdy? A jaká byla ona? Na to se snaží najít odpověď snímek Elizabeth Taylorová: The Lost Tapes. K vidění bude od 3. srpna.

Upoutávka na dokument Elizabeth Taylorová: The Lost TapesVideo: AP

Článek

Dokumentární film zkoumá její život a kariéru z různých úhlů. Pomáhají mu v tom nově objevené nahrávky rozhovorů s Elizabeth, společně s nikdy nepublikovanými záznamy z jejího osobního archivu.

Výjimečné jsou také nově objevené intimní audiorozhovory s novinářem Richardem Merymanem. Ty samotné čítají čtyřicet hodin.

Ukazují ji jako zranitelnou bytost, která se sice stala pro mnohé ikonou, jenže v soukromí bývala i ztracená. Film režisérky Nanette Bursteinové měl světovou premiéru na letošním festivalu v Cannes a dočkal se pozitivních recenzí od diváků i kritiků.

Premiéru si odbude 3. srpna na platformě Max. Ti, co mohli již snímek zhlédnout, mu vystavili vysoké hodnocení. Na webu Rotten Tomatoes je to osmdesát procent.

První svatební šaty Elizabeth Taylorové byly vydraženy za 3,7 miliónu

Móda a kosmetika

Liz Taylorová zveřejnila milostné dopisy od Richarda Burtona

Kultura
Související témata:
Film Elizabeth Taylor: Ztracené nahrávky

Výběr článků

Načítám