Hlavní obsah

Druhá série Hry na oliheň vypustila první ochutnávku i datum premiéry

Na obrazovky se vrátí drsná korejská Hra na oliheň. Originální série o soutěži, kterou vyhraje poslední přeživší, uchvátila před třemi lety diváky po celém světě a stala se nejsledovanějším titulem v historii Netflixu. Druhá řada má naplánovanou premiéru na 26. prosince, v následujících měsících pak můžeme očekávat třetí, ale již poslední sérii.

Upoutávka k seriálu Hra na oliheň (2. řada) Video: Netflix Česká republika

Článek

Seriál, kde soutěžící riskovali život v brutálních hrách pro nadstandardně vysokou výhru, se stal hned od prvního dílu senzací. V první řadě se 456 účastníků zapojilo do smrtících her, nyní přichází druhá série, jejíž ochutnávka láká na další šílenou krvavou výzvu.

„Už jsou to tři roky. Chcete si zahrát?“ zazní v ukázce z úst pořadatele fiktivní hry, postavy skryté za černou maskou. Otázka, na kterou nikdo nemůže říct nic jiného než ano.

Oliheň nadchla diváky především ostrou kritikou chamtivosti, která vede lidi k extrémnímu hazardování s vlastním životem a k překračování hranic lidskosti. Pokračování slibuje, že bude v tématu i nadále pokračovat.

Foto: Netflix, Profimedia.cz

Seriál Hra na oliheň bude mít celkově tři série.

Ve druhé řadě se vítěz minulé série, hráč s číslem 456, kterého ztvárňuje jihokorejský herec I Čong-dže (Lee Jeong-jae), rozhodne překazit další krutou hru. Ta jemu samotnému přinesla místo vysvobození z dluhů jen doživotní trauma.

Za vyhrané peníze tedy na vlastní pěst pátrá po pořadatelích her. Jakmile se mu to podaří, zjistí, že cesta k ukončení soutěže vede opět přes její herní pole.

Zprávu o návratu Olihně sdělil fanouškům režisér, scenárista a výkonný producent pořadu Hwang Donk-hyuk, který se stal prvním Asiatem, který kdy získal cenu Emmy za režii dramatického seriálu.

V roce 2022 získala Hra na oliheň celkem 14 nominací na ceny Emmy, což je pro neanglickou sérii rekord, následně je proměnila ve čtyři ocenění.

Foto: Netflix, Profimedia.cz

Druhá série má premiéru 26. prosince 2024.

V dopise divákům režisér napsal: „Když jsme druhou řadu začali natáčet, nemohl jsem uvěřit, že se vracím do světa Hry na oliheň. Byl to neskutečný pocit. A nemůžu se dočkat, až zjistím, jak se tenhle návrat bude po třech letech líbit vám. Jsem nadšený z toho, že z malého semínka, které jsme kdysi zaseli, vyrostla skutečně velká Hra na oliheň, která ponese šťavnaté ovoce až do úplného konce příběhu.“

Netflix chystá zážitkové domy podle svých filmů

TV a streaming

Nedávno se seriál dočkal i přetvoření v opravdovou reality show s názvem Hra na oliheň: Výzva, ve které samozřejmě účastníci doopravdy neumírají, ale plní podobné výzvy, jako tomu bylo v její předloze. Diváky nicméně pořad nenadchl zdaleka tak jako původní seriál.

Pravá a jediná Hra na oliheň (originálním názvem Squid Game) se na Netflix vrátí ve druhé sérii již 26. prosince letošního roku. Závěrečnou sezonu pak můžeme očekávat během roku 2025.

78letého herce ze Hry na oliheň obvinili ze sexuálního obtěžování

Zahraniční

Související články

Výběr článků

Načítám