Hlavní obsah

Boj s démony předvede televizní Lovec

Zlo, démoni mezi námi a boj s nimi. To jsou hlavní témata nového mysteriózního seriálu Lovec, ve kterém bude boj se zlem svádět Pavel Kříž ve spolupráci s Janou Kolesárovou. Osm nezávislých kriminálních případů, které spojuje jeden prvek, natočil pro Českou televizi režisér Jiří Strach a na obrazovkách poběží na podzim.

Foto: ČT/Lukáš Oujeský

Pavel Kříž s Janou Kolesárovou budou bojovat se zlem.

Článek

Lovec tematicky navazuje na Strachovy divácky úspěšné minisérie Ďáblova lest (2009), Ztracená brána (2012) a seriál Labyrint (2015, 2017, 2018), které veřejnoprávní televize reprízuje. Stejně jako v nich se i v novém seriálu ukazuje, že nalezení a dopadení pachatele je nad možnosti běžných postupů policejního vyšetřování.

RECENZE: Jiřina Bohdalová exceluje ve Svaté

TV a streaming

Případy proto řeší lovec, jehož hraje Pavel Kříž, který pracuje pro tajný řád a udržuje rovnováhu mezi dobrem a zlem. S hlavní ženskou postavou Jany Kolesárové je dohromady svede náhoda, u které se později ukáže, že vlastně žádnou náhodou nebyla.

Foto: Jan Handrejch , Novinky

Slovenská herečka Jana Kolesárová často hraje v českých filmech a seriálech.

Strach ve Varech představil pokračování Docenta. S Ondřejem Vetchým si poměřoval síly v páce

MFF KV

„Není to typická kriminálka, je to vlastně trochu pohádka, trochu horor, trochu mystérium a nabízí prostor pro fantazii, což je samozřejmě pro herce velmi lákavé. Každý díl má jiné prostředí, jiný děj,“ řekla o seriálu Jana Kolesárová.

Pavla Kříže zaujal scénář. „Kriminálek se dnes točí hodně, takže aby diváky nějaká nová zaujala, měla by mít ještě další rozměr. Lovec má nadstavbu právě ve své mysterióznosti. Vyšetřujeme vraždy, které spáchal někdo, kdo je posedlý démonem. Vysvětluji si to tak, že ať už někdo věří na démony nebo nevěří, v některých lidech je zlo. Někdo, kdo vraždí, v sobě přece musí mít nějaké zlo. A v Lovci je toto zlo zastoupeno démonem,“ řekl Kříž.

Letošek je televizním rokem pro režiséra Stracha. V květnu v České televizi excelovala Jiřina Bohdalová v jeho filmu Svatá, v září bude premiérově uvedena druhá řada minisérie Docent a po ní přijde na řadu Lovec.

Foto: Jan Handrejch, Novinky

Režisér Jiří Strach na 58. ročníku mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.

Strach říká, že rád přeskakuje mezi žánry. „Jednou si natočím pohádku, pak detektivku, mystery, pak zase nějaký příběh ze života. Nebavilo by mě stát v jedněch vodách příliš dlouho. Ale musím přiznat, že návrat k žánru mystery je fajn. Je to pohádka pro dospělé pro nevysvětlitelnost. Baví mě, když divák po zhlédnutí Labyrintů a Lovců musí nechat svítit v kuchyni, aby se nebál,“ uvedl. Lovec je podle něj tím, kdo umí zlo rozpoznat, ulovit a odstranit z tohoto světa.

Podle Stracha přinese seriál Lovec trochu jinou „strachovinu“, než kterou známe z jeho předchozích děl. „Bude možná trochu démoničtější. Pracujeme s temnými ďábelskými silami, které potřebují dobro ulovit a odstranit z tohoto světa,“ dodal Jiří Strach.

Scénář k seriálu napsali Tomáš Koňařík a Adam Doležal. Hrají v něm také Ivo Gogál, Martin Stránský, Jiří Dvořák a další.

Režisér Jiří Strach: Svatá je film zralý na Českého lva

Kultura

Smetana, další Docent a StarDance. ČT představila svůj podzim

TV a streaming
Související témata:
Seriál Lovec
Pavel Kříž
Jana Kolesárová

Výběr článků

Načítám