Hlavní obsah

Stáhla jsem veverku z kůže, prozradila Halle Berryová o natáčení filmu Nikdy se nepouštěj

Oscarová herečka Halle Berryová se po dvou dekádách vrací k hororu. V aktuálním filmu Nikdy se nepouštěj hraje matku, která sama vychovává dva syny v izolované chatě uprostřed lesů, zatímco všude kolem číhá zlo. „Byla to výzva. Natáčeli jsme v opravdové divočině bez elektřiny. Musela jsem například stáhnout veverku z kůže,“ řekla.

Trailer k filmu Nikdy se nepouštějVideo: Continental film

Článek

„Za denního světla tam byla idyla, ale jakmile se setmělo, kolem domu se začali potloukat medvědi, což bylo docela děsivé,“ popsala Berryová v rozhovoru pro televizi CBS odlehlý natáčecí plac v provincii Britská Kolumbie na jihozápadě Kanady.

Herečka je prý fanynkou hororů, především psychologicky laděných. „Miluju nával adrenalinu a pocit strachu, kdy nevím, co se stane dál,“ poznamenala neskrývaná milovnice horských drah nebo bungee jumpingu.

„Nevím, proč jsem hororů během kariéry nenatočila víc. Ale třeba na ně ještě dojde,“ uvedla pro web Bloody Disgusting, když zavzpomínala na svou roli psycholožky ve filmu Gothika režiséra Mathieua Kassovitze z roku 2003.

RECENZE: Jednotka všedního nasazení jako prachobyčejný film s dělnickými agenty

Kultura

Nikdy se nepouštěj je z jejího pohledu komplexní příběh o rodině a mezigeneračním traumatu, který se do jisté míry vymyká žánrovým standardům.

„Copak jste už ve filmu viděli afroamerickou matku s dětmi stejné barvy pleti, které jsou připoutané lanem ke svému domovu?“ poukázala na zápletku se zlou silou, před níž se protagonisté brání právě takto.

Hororová Týna

  • Jmenuji se Týna a horory miluji od útlého dětství, kdy mi je mí přísní rodiče odpírali.
  • První hororový film, který jsem viděla, byl americký remake slavného japonského Kruhu z roku 2002 s Naomi Wattsovou v hlavní roli. Bylo mi šest let a černovlasá holčička Samara vylézající z televizoru mi nedala spát.
  • Mezi mé nejoblíbenější a subjektivně nejlepší horory patří Paranormal Activity (2007), Rosemary má děťátko (1968), Twin Peaks: Ohni, se mnou pojď (1992), Sinister (2012) a Nepřivolávej nic zlého (2022).
Foto: soukromý archív K. Skalníkové

Hororová Týna

Na její postavě se jí líbí, že jde o odlišný, temnější typ matky. „Potýká se s vlastními bolístkami, přitom se stále chová jako většina matek. Pro své syny zkrátka dělá, co může,“ uvedla Berryová, jež na svět rovněž přivedla dvě děti.

S mateřskou láskou se podle herečky neoddělitelně pojí také tvrdost, která potomky chrání před nebezpečím. Zároveň podotkla, že je vždycky zapotřebí být si vědom hrany, za níž by se rodič už dopouštěl psychického nebo fyzického týrání.

RECENZE Hororové Týny: Přijde dnes sociálka, nebo démon? Spasení o strašení moc není

TV a streaming

Její filmoví synové Percy Daggs IV a Anthony B. Jenkins, který si nedávno zahrál v hororu Spasení po boku Glenn Closeové, prý byli skvělí parťáci. Na place je měl na starosti najatý kouč dětských herců.

„Zajišťoval, že jsou kluci pořád duchem přítomní v ději a do každého výstupu ze sebe dávají všechno,“ řekl v rozhovoru pro server Collider režisér snímku Alexandre Aja.

„Absolutně klíčová přesto byla Halle. Pokaždé je dostala tam, kde jsme je potřebovali mít.“

RECENZE Hororové Týny: Duše prokletých budují zlověstnou atmosféru, ale polevují v ději

Film

RECENZE Hororové Týny: Nepřivolávej nic zlého s Jamesem McAvoyem je lepší a údernější

Kultura
Související témata:

Výběr článků

Načítám