Hlavní obsah

Rána pro festival Ostrava v plamenech. Udo Dirkschneider zkolaboval, náhradou bude Stratovarius

Pořadatelé Ostravy v plamenech ohlásili v předvečer tohoto jednodenního metalového festivalu zásadní změnu v programu. Nepřijede kapela U.D.O. kvůli náhlé zdravotní indispozici frontmana, dvaasedmdesátiletého Uda Dirkschneidera. Během několika hodin se ale podařilo najít důstojnou náhradu v podobě finské kapely Stratovarius.

Foto: Jarmo Katila

Kapela Stratovarius

Článek

Desátý ročník festivalu Ostrava v plamenech se koná v sobotu 3. srpna v areálu Dolních Vítkovic. „Náš milovaný dvaasedmdesátiletý metalový bůh Udo Dirkschneider dnes nad ránem zkolaboval. V tuto chvíli je v nemocnici, kde podstupuje sérii vyšetření. Informoval nás o tom jeho syn, bubeník jeho kapely Sven Dirkschneider,“ řekl Novinkám pořadatel Patrik Kohut.

„S lítostí oznamujeme, že musíme zrušit zítřejší vystoupení na festivalu Ostrava v plamenech. Důvodem je, že Udo Dirkschneider vážně onemocněl. V tuto chvíli je v péči lékařů a podstupuje sérii testů a vyšetření. Samozřejmě bychom pro vás zítra rádi vystoupili, ale zdraví je na prvním místě. Doufáme, že se co nejdříve vrátíme do České republiky a uvidíme se,“ píše se v e-mailu, který obdrželi pořadatelé.

Jak dodal Patrik Kohut, během několika hodin se podařilo najít náhradu, ze které bude asi mít hodně fanoušků radost. „Obrátili jsme svět naruby, abychom zajistili náhradu na zítřejší večer. Samozřejmě, Udo je nenahraditelný, nicméně uvidíme jinou super kapelu a to finské Stratovarius, kteří se k nám vrátí po devíti letech,“ dodal Kohut.

Náhlé změny v programu jsou na velkých hudebních festivalech výjimečné, ale stávají se. Například na festivalu Colours of Ostrava loni nevystoupil zpěvák Burna Boy, a to kvůli problémům s leteckou dopravou. Pořadatelé tuto změnu oznámili až krátce před jeho plánovaným vystoupením, za což sklidili velkou kritiku. Kvůli zdravotním problémům také letos na Colours odřekla vystoupení kapela Queens of the Stone Age, kterou nakonec důstojně zastoupil kytarista Tom Morello.

Zabijácké kytarové figury Toma Morella na Colours of Ostrava

Hudba

Kromě kapely Stratovarius v sobotu v Ostravě vystoupí i finští Beast in Black, ale také velšská formace Phil Campbell and the Bastard Sons, v jejímž čele stojí dlouholetý kytarista slavných Motörhead.

Punc exotiky do Ostravy přiveze kapela z Iráku Dark Phantom, za zmínku rozhodně stojí i účast nizozemských Blackbriar.

Stejně jako všechny ostatní velké festivaly také Ostrava v plamenech bude pouze bezhotovostní, návštěvníci budou muset platit náramky vybavenými čipem, který si budou muset nabít libovolnou částkou. Neutracené peníze jim budou po festivalu vráceny.

Studená sprcha na Colours, promoklé publikum čekalo na Burnu Boye marně

Kultura
Související témata:

Výběr článků

Načítám