Hlavní obsah

Ralsko zažilo další technoparty

ČTK, Barbora Silná
RALSKO

Další nepovolenou technoparty zažili o uplynulém víkendu obyvatelé Ralska - Kuřívod na Českolipsku. V bývalém vojenském prostoru Ralsko se opět sjeli vyznavači techna, aby se tu za dunění hlasité monotonní hudby pobavili. Akci ale přitom nenahlásili místnímu obecnímu úřadu, takže ji policisté nakonec rozpustili.

Foto: Jiří Šafránek

Sídlo VaK Přerov, a.s. na ulici Šířava 483/21 v Přerově.

Článek

Poslední účastníci pak nepovolenou party opustili v neděli po 6. hodině ranní. "To zůstalo na místě asi dvacet automobilů, ale teď jsou už všichni pryč," řekl Právu v neděli dopoledne operační důstojník českolipské policie.

Vypuknuvší tajnou technoparty zaznamenali policisté v sobotu ráno. "Účastníci akce se začali do Ralska sjíždět v noci z pátka na sobotu," uvedla pro Právo mluvčí českolipské policie Ivana Baláková a dodala, že obecní úřad začal akci okamžitě vnímat jako nepovolenou, protože jim nebyla nahlášena.

Proto starosta Ralska Jindřich Šolc (nez.) vyzval účastníky v sobotu v 10:30, aby technoparty zrušili a odjeli. Neposlechli ho však, a tak je o tři a půl hodiny později k ukončení srazu vyzvali policisté. Účastníci technoparty, mezi nimiž byli kromě Čechů také Němci nebo Rakušané, nepřestali s hudbou a tancem ani do stanovené lhůty v 15:30.

"Příslušníci pořádkové jednotky a pořádkové služby spolu s psovody na místě zasáhli a přiměli účastníky, aby vypnuli a odpojili aparaturu. Neodehrály se naštěstí žádné potyčky, lidé na policisty útočili pouze slovně," popsala zákrok Baláková. Do akce bylo přitom povoláno asi padesát policistů. Ti kromě zákroku ještě kontrolovali přítomné osoby a dohlíželi na jejich odjezd z prostoru.

Anketa

Je správné, že policisté rozpustili nepovolenou technoparty?
Ano
61,5 %
Ne
38,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 327 čtenářů.
Související témata:

Související články

Na 10. CzechTek přijelo 40 000 zájemců

Až na čtyřicet tisíc vzrostl podle organizátorů během noci počet účastníků technivalu CzechTek u Kopidlna na Jičínsku, přitom během soboty se jejich počet...

Organizátor CzechTeku děkuje za vstřícnost

Jednou z hlavních osobností technoparty CzechTek 2003 u Ledkova je zcela určitě trochu záhadný, přesto však sebejistý muž, nechávající se oslovovat jako...

Výběr článků

Načítám