Hlavní obsah

Jiřina Bohdalová není v ohrožení života, otrávila se bakterií z masa

Primář pražského kardiologického oddělení Nemocnice Na Homolce profesor Petr Neužil se ve středu odpoledne vyjádřil ke spekulacím, které provázejí hospitalizaci herečky Jiřiny Bohdalové. Ta leží právě v tomto zařízení, kam byla převezena po otravě jídlem, uvedl pro Novinky Neužil.

Foto: Jan Handrejch, Novinky

Jiřina Bohdalová při přebírání Ceny Thálie

Článek

„Paní Jiřina byla hospitalizována v Nemocnici Na Homolce kvůli infekci způsobené kontaminovanou potravinou. Díky rychlé reakci zdravotnického personálu se podařilo předejít závažnějším komplikacím. Její zdravotní stav je nyní stabilizovaný a pacientka není v ohrožení života. Potvrzujeme, že se nejedná o otravu botulotoxinem,“ uvedl za tým zdravotníků primář Petr Neužil ve vyjádření pro Novinky.

Jaký je důvod hospitalizace, neupřesnil. Deník Blesk s odkazem právě na Neužila ve středu upřesnil, že Bohdalová byla přijata kvůli otravě způsobené bakterií, která se nachází ve špatně opracovaném mase, nejde však o botulotoxin, o kterém hovořily první zprávy.

Bohdalová je stále na lůžku intenzivní péče pod lékařským dohledem. „Děkujeme veřejnosti za pochopení a prosíme o respektování soukromí pacientky i její rodiny,“ dodal Neužil.

Foto: Michaela Feuereislová

Prof. Petr Neužil

Jiřina Bohdalová je ve vážném stavu v nemocnici

Kultura

Kardiolog Petr Neužil: Do Varů jsem přijel zkontrolovat své pacienty

Kdo přijal pozvání

Výběr článků

Načítám