Hlavní obsah

Pod vysokou pecí se rozhoří Ostrava v plamenech. Přijedou U. D. O. i Beast in Black

Jubilejní desátý ročník festivalu Ostrava v plamenech se uskuteční v sobotu 3. srpna v areálu Dolních Vítkovic. Nabídne deset převážně metalových kapel, hlavními hvězdami budou němečtí U. D. O. v čele s legendárním Udem Dirkschneiderem a finská power metalová kapela Beast in Black.

Foto: Aleš Honus, Novinky

Festival Ostrava v plamenech

Článek

„Udo Dirkschneider je považován za jednoho z nejproslulejších umělců v oblasti metalu. Jeho hlas a charisma ho povýšily na piedestal v historii hudby. Udo je neodmyslitelně spojen se skupinou Accept, kde působil jako frontman a zpěvák. Jedním z členů jeho současné kapely je baskytarista Peter Baltes, který byl taktéž členem legendárních Accept,“ říká pořadatel festivalu Patrik Kohut.

Do Ostravy U. D. O. přiveze průřez svými největšími hity, kterých je nesčetně mnoho. „Fanoušci se mohou těšit na hity jako Animal House, Metal Heart, They Want War a mnoho dalších, které se staly hymnami pro celé generace. Toto vystoupení se tak stane pro festival výjimečným okamžikem, který propojí minulost a současnost metalu,“ dodal Kohut.

Dalším lákadlem desátého ročníku jsou finští Beast in Black, ale také velšská formace Phil Campbell and the Bastard Sons, v jejímž čele stojí dlouholetý kytarista slavných Motörhead.

Punc exotiky do Ostravy přiveze kapela z Iráku Dark Phantom, za zmínku rozhodně stojí i účast nizozemských Blackbriar.

Stejně jako všechny ostatní velké festivaly také Ostrava v plamenech bude pouze bezhotovostní, návštěvníci budou muset platit náramky vybavenými čipem, který si budou muset nabít libovolnou částkou. Neutracené peníze jim budou po festivalu vráceny.

GLOSA: Zpívají o svobodě, ale jejich týmy ji novinářům berou

Kultura

Metalový Masters of Rock završil ve Vizovicích jubilejní dvacátý ročník

Kultura

Výběr článků

Načítám