Hlavní obsah

Po filmu přichází kniha. Zápisník nealkoholičky: Pět let na suchu

Film Zápisník alkoholičky s Terezou Ramba v hlavní roli právě v českých kinech sklízí úspěch u diváků. Vznikl na motivy stejnojmenné knihy Michaely Duffkové, která v ní popisuje vlastní boj s alkoholem. Nyní je na pultech knihkupectví její třetí kniha Zápisník nealkoholičky: Pět let na suchu, o tom, co přineslo půl dekády její abstinence.

Foto: Petr Horník, Novinky

Zápisník nealkoholičky pokřtili kávou herečka Tereza Ramba, Michaela Duffková a Ondřej Duffek za podpory jejich dcery.

Článek

Knihu v pražské kavárně Kafe a hrnky ve čtvrtek pokřtil manžel spisovatelky Ondřej Duffek spolu s Terezou Ramba, která hraje hlavní roli ve filmu, jenž je bezesporu letním českým hitem.

Před šesti lety si Duffková začala psát blog. Jako formu vlastní terapie. Její otevřené osobní svědectví získalo Cenu Magnesia Litera – Magnesia Blog roku 2019 a rok poté vyšlo knižně. V nové knize popisuje pět let mladé alkoholičky, která je odhodlaná se závislostí bojovat.

Foto: Petr Horník, Novinky

Podpořit je na křest přišel i herec Jan Plouhar.

Sama je považuje za roky střízlivé, vypjaté i šťastné. Narodily se jí děti, vyrovnávala se s úzkostmi, řešila vztahové problémy a vybudovala centrum pro léčbu závislostí Alkos, které si zakládá na individuálním přístupu ke klientům.

Michaela Duffková: Byla jsem modelová alkoholička

Móda a kosmetika

„Původně jsem byla přesvědčená, že už další knihu psát nebudu. Pak jsem to ale přehodnotila. První kniha se zabývala závislostí, druhá popisovala vše, s čím se člověk potýká po léčbě. A ta třetí odkryje zase další kousek ze mě, kousek, o němž jsem si nebyla jistá, jestli je dobré ho vytáhnout na světlo. Půjde o vztahy a i o moje čtvrté dítě - Centrum Alkos,“ dodala.

Foto: Petr Horník, Novinky

Tereza Ramba s Michaelou a Ondřejem Duffkovými

K filmu pak řekla, že je pro ni ještě něčím jiným než pro diváka. „Je to těžké, ale ve chvíli, kdy mě to jako člověka, o němž to je, do situací vrací, jen dokazuje to, jak moc dobře je natočený a autentický. Tereza Ramba podala tak uvěřitelný výkon, že i moje rodina mě v ní viděla. Myslím, že je to její životní role. A jestli za to nedostane Českého lva, tak sním svoji botu.

RECENZE: Zápisník alkoholičky táhne vzhůru Tereza Ramba

Film

Tereza Ramba: Všichni víme, že alkohol je problém. Obvykle s ním přichází i lež

Film
Související témata:
Kniha Zápisník nealkoholičky

Výběr článků

Načítám