Hlavní obsah

Pendulum vystoupí na festivalu Cosmic Trip

TEPLICE

Poosmé se tento pátek a sobotu koná festival taneční a elektronické hudby Cosmic Trip v teplickém autocampu Pudlák. Mezi vystupujícími převažují DJ, silně zastoupená je britská undergroundová scéna. Dominovat bude techno. V pátek je zahrají British Murder Boys a Kanaďan Jeff Milligen, v sobotu pak DJ Billy Nasty a experimentátor Ibrahim Alfa.

Foto: Archiv CEV Volleyball European Tour

Volejbal na sněhu

Článek

Breakbeat přinese v sobotu DJ Matrix a drum´n´bass v pátek Novozélanďané Pendulum, které tvoří DJ Paul Elhornet, producent Rob Anscenic a Gaz, jenž pracuje s počítači. Prvně jmenovaný odpovídal pořadatelům na otázky.

Nedělá vám problémy při práci, že je vás více?

Ani ne, dáváme si navzájem dost prostoru na nejrůznější nápady, což je důvod proč to mezi námi funguje. Nikdo z nás nejde do studia s tím, že  by psal tracky, jaké chce jen on. Každý z nás sice už předtím, než jsme se dali dohormady, napsal dost muziky, ale také jsme se od sebe navzájem hodně naučili.

Jaké jste měli zkušenosti?

Děláme muziku už hrozně dlouho a nebyl to vždycky drum'n'bass. Paul hrál na bicí ve skate punkový kapele, Rob a Gaz měli metalovou kapelu, kde Rob zpíval a Gaz hrál na basu), Rob pak dělal d´n´b naživo.

Proč jste se zaměřili právě na drum´n´bass?

Pustili jsme se do něj, protože nás vzal. Když přijížděli DJové z Anglie a USA, tak hráli tak masivní tracky, jaké v Austrálii nebyly.

Co vás hudebně inspiruje?

Většina naší inspirace pochází z prostředí mimo d´n´b a je toho strašně moc, než abych to vyjmenoval.

Prorazili jste se skladbou Vault. Zaskočil vás její úspěch?

Dost. Z věci, kterou jsme udělali, abychom o sobě dali trochu vědět, se stala skoro hymna. To jsme opravdu nečekali.

Cítíte po tak úspěšném debutu nějaký tlak?

Ani ne, Myslím že to všichni cítíme tak, že to čeho jsme dosáhli doposud, je jenom zlomek toho, čeho jsme schopni. Jediný momentální tlak je, abychom, dokončovali tracky co nejrychleji, přitom se snažíme, aby zněly co nejlépe.

Vydávate starší tracky, které máte v zásobě, nebo jsou to samé novinky?

Všechno je nové. Máme docela dost věcí v zásobě, ale snažíme se, aby materiál, který vychází pod jménem Pendulum, byl čerstvý.

Související témata:

Výběr článků

Načítám