Hlavní obsah

Ostravský klub Barrák cílí na mladé. Ti pod 25 let mají vstup za polovic, muzikanti zaplatí čtvrtinu

Mimořádně výrazné slevy na koncerty zavádí od tohoto týdne hudební klub Barrák v Ostravě pro mladé lidi do 25 let věku. Slevy budou platit na takzvané malé scéně tohoto klubu, tedy spíše na alternativní nebo méně známé, ale často velmi kvalitní tuzemské a zahraniční kapely.

Foto: Ales Honus, Novinky

Z letního koncertu jihoafrické metalové kapely Groinchurn na malé scéně Barráku

Článek

„Sleva platí pouze na koncerty na malé scéně Barráku a na vstupenky zakoupené na místě. Stačí ukázat doklad, kde poznáme, že ti je méně než 25 let. Pokud chceš slevu jako aktivní muzikant, tak nám stačí ukázat navíc nějakou fotku, kde hraješ na koncertě nebo ve zkušebně,“ informoval klub ve středu na svých sociálních sítích a sklízí za to chválu ze všech stran. Sleva platí s okamžitou platností.

Jak řekl Novinkám šéf klubu Marcel Palovčík, tímto krokem chce do něj dostat ještě více mladých lidí, kteří mají omezené finanční prostředky.

Největší a zároveň nejaktivnější ostravský klub specializovaný na živou hudbu se nedávno přestěhoval z centra města do větších prostor v Ostravě-Přívoze a kromě velké scény zřídil i malou scénu, která má menší kapacitu, ale nabízí velmi kvalitní interprety včetně zahraničních kapel i kapel ze zámoří.

Klub má velmi pestrou dramaturgii, která zahrnuje tvrdší hudební žánry, ale také alternativní hudbu i mainstream.

„Mladí lidé chodí hlavně na známé kapely, ale na malou scénu jich chodí daleko méně, protože si raději našetří na velké kapely, které dobře znají. Takže bych chtěl tímto krokem u mladých vzbudit zájem i o koncerty kapel, které třeba ani neznají, ale které jsou také velmi kvalitní,“ řekl Palovčík.

Co se týče 75procentní slevy pro aktivní muzikanty, je podle něj situace podobná. „Znám spoustu velmi mladých muzikantů, kteří na koncerty pravidelně nechodí, přitom právě tito lidé by měli čerpat inspiraci nejen z nahrávek, ale i z živých produkcí. Jsem opravdu zvědav, jak nám tyto slevy zafungují,“ dodal Palovčík.

FOTO: Konec prázdnin Ostrava oslavila pořádně tvrdým festivalem Metal!!!

Kultura
Související témata:
BARRÁK Music Club

Výběr článků

Načítám