Hlavní obsah

OBRAZEM: Nahá ženská krása očima Vlastimila Kuly

Svět, který podněcuje touhu a iluzi a v němž je možné snad úplně vše… Takový zážitek čeká na návštěvníky retrospektivní výstavy Komponenty intimity fotografa Vlastimila Kuly. Proběhne od 3. do 30. září v multifunkčním prostoru Stará prádelna v areálu pražské Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí.

Foto: Vlastimil Kula

Zasněná dívka (2000), snímek z publikace, kterou vydalo nakladatelství Taschen.

Článek

„V období po sedmdesátce najednou přicházejí mementa… a úvahy o cílové rovince. Najednou vyvstane trampský imperativ úklidu tábořiště a přípravy hranice dřeva pro nástupce. Především jde o úklid v duši, o její plody, které jsou natolik hodnotné, aby se staly onou vítanou hraničkou suchého paliva pro newcomers. Proto jsem se na popud kurátora rozhodl uspořádat souhrnnou výstavu, která bude reflektovat více než půlstoletí mé posedlosti fotografií,“ vysvětluje sám Kula.

Výstavu pořádá Barbora Kulová, fotografka, modelka většiny jeho snímků. Jejím kurátorem je Filip Kazda.

Kula patří ke dvěma českým fotografům, kterým významné německé nakladatelství Taschen vydalo samostatnou monografii. Tím druhým je Jan Saudek.

Žena a život objektivem Jana Saudka

Kultura

Fotograf Tono Stano skrze výstavu představuje hlavní hvězdy Varů. Chystá se i na Mortensena

MFF KV
Související témata:
Vlastimil Kula (fotograf)

Související články

Žena a život objektivem Jana Saudka

Výstava „85“ Život, která trvá v pražské Malostranské besedě do 30. června, vznikla u příležitosti nedávných pětaosmdesátých narozenin fotografa Jana Saudka....

Výběr článků

Načítám