Hlavní obsah

Na Eurovizi napadl kameramanku. Švédská prokuratura nyní řízení proti Joostu Kleinovi uzavřela

Malmö

Po třech měsících uzavřela švédská prokuratura řízení proti zpěvákovi Joostu Kleinovi. Tento reprezentant Nizozemska byl z letošní písničkové soutěže Eurovision Song Contest, která se konala v květnu ve městě Malmö, před finále za napadení kameramanky vyřazen. Podle prokuratury však nelze dokázat, že ji vážně zastrašoval, jak se tvrdilo.

Foto: Live Nation

Joost Klein vystoupí příští rok v Praze.

Článek

Prokuratura uvedla, že Klein udělal „pohyb, kterým zasáhl ženinu filmovou kameru“, ale že průběh událostí „byl rychlý a další účastníci incidentu jej vnímali odlišně“.

Šestadvacetiletý zpěvák byl oficiálně obviněn z vyhrožování zaměstnankyni produkčního týmu soutěže. Verze obou stran nebyly zcela shodné, ale svědci vnímali Kleinovo chování jako „velmi urážlivé a agresivní“. Podle nich byla poškozena i kamera napadené.

„Vyšetřování jsem uzavřel, protože nemohu prokázat, že čin mohl vyvolat vážný strach nebo že muž měl úmysl ho v napadené probudit,“ prohlásil podle serveru The Guardian vrchní žalobce Fredrik Jönsson.

Po Eurovizi zůstala hořká pachuť

Hudba

Zástupci nizozemské televizní stanice Avrotros řekli nizozemské tiskové agentuře ANP, že jsou stále „hluboce zklamáni“ Kleinovou diskvalifikací a plánují schůzku se zástupci Evropské vysílací unie (EBU), organizátorem soutěže, aby o této záležitosti ještě diskutovali.

Kleinův manažer řekl: „Jako tým jsme neuvěřitelně šťastní. Ulevilo se nám, že období nejistoty skončilo. Konečně to můžeme říct nahlas: pro tuto obžalobu nikdy nebyl důvod.“

EBU však uvedla, že si za svým rozhodnutím diskvalifikovat nizozemského soutěžícího stojí. Vítězem osmašedesátého ročníku přehlídky Eurovision Song Contest se nakonec stal švýcarský zpěvák Nemo, který zpíval písničku The Code.

Joost Klein vystoupí 10. března příštího roku v pražském Foru Karlín.

Vítěz Eurovize Nemo vyjede na první evropské turné, zastaví se i v Praze

Hudba
Související témata:
Joost Klein

Výběr článků

Načítám