Hlavní obsah

Žehlírna slouží návštěvníkům festivalu k tomu, aby nechodili na filmová představení neupravení

Nechce-li člověk na letošním 58. Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech vypadat na filmových projekcích nebo doprovodných kulturních či společenských akcích neupraveně, může využít služeb Žehlírny Kärcher ve vestibulu hotelu Thermal.

Žehlírna v Thermalu se stará, aby nemusel nikdo chodit jako šupákVideo: Rudolf Voleman, Novinky

Článek

Otevřeno má každý den po dobu festivalu od deseti od rána do sedmi do večera. Speciální žehlicí koutek je vybavený parní žehlicí stanicí, která se umí postarat zdarma o zmuchlané oblečení. A to jak filmových hvězd, tak i třeba baťůžkářů, pokud se rozhodnou hodit do gala.

„Letos je o žehlírnu skutečně velký zájem, hlavně první dva dny,“ uvedla Hanka, která u vchodu do žehlírny přijímá a eviduje zakázky. „Návštěvníci festivalu nosí na žehlení zejména šaty a pánská saka na večerní akce,“ pokračovala.

Festival Karlovy Vary | KVIFF

Již 58. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary letos proběhl od 28. června do 6. července 2024. Dění na červeném koberci jsme sledovali živě. Prezidentem MFF Karlovy Vary je Jiří Bartoška. Hlavními hvězdami letos byli Geoffrey Rush a představitel Aragorna Viggo Mortensen.

Chodí i známé tváře. „Přišla mimo jiné i herečka Tereza Ramba, ale ta se přišla zeptat, zda-li prodáváme i nějaké produkty,“ pokračovala. „Žehličku jsme jí opravdu nenabízeli,“ doplnila s očima v sloup na dotaz deníku Právo a Novinek.cz.

Foto: Rudolf Voleman, Novinky

Nikol a Veronika (zleva) při práci v žehlírně

Již potřetí se rozhodla pro práci v žehlírně Nikol z Karlových Varů. „Je to super brigáda a žehlení není pracné, jak se třeba zdá, ale hlavně je tu sranda,“ popisovala. „Nejraději žehlím košile a trička,“ doplnila. „Přehnu si to a jde to samo,“ dodala.

Přišlo jí trochu líto, že nakonec nechtěla Tereza Ramba nic vyžehlit. „Tu mám fakt moc ráda,“ vysvětlila.

„Mě nikdo nenapadá, ale asi by se mi líbilo, kdybych mohla něco vyžehlit pro Jiřího Mádla,“ nechala si poradit od kolegyň Veronika, která je rovněž z Karlových Varů. Mádl na festivalu uvedl film Vlny, který režíroval. „No ale možná bych se bála, že to poničím. Kdyby to byly nóbl šaty nebo opravdu drahý oblek, tak bych měla trému,“ přiznala.

Foto: Rudolf Voleman, Novinky

Hanka ze žehlírny přijímá jednu ze zakázek návštěvnice filmového festivalu

Veronika žehlí i doma. „To je ale něco jiného,“ komentovala. „Já také žehlím doma,“ hlásila se pohotově Nikol. „Už jsem dvakrát v minulých letech novinářům řekla, že doma nežehlím, a maminka mi vždy vynadala, tak teď už hlásím, že žehlím,“ vysvětlovala.

„No… ale doma ve skutečnosti nežehlím. Když to umí mladý člověk, který nechodí zrovna do společnosti, dobře pověsit, když to vyndá z pračky, tak mu to stačí,“ uvedla v nadsázce. „To doma dostanu vyhubováno. Ale aspoň je legrace,“ dodala s úsměvem.

Film Vlny rozbouřil festivalovou hladinu

MFF KV

Výběr článků

Načítám