Hlavní obsah

Zájem o filmový festival vrcholí, dopravci posilují počty spojů do Karlových Varů

S objednáním jízdenek u autobusových spojů z Prahy na páteční zahájení letošního 58. ročníku Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech je třeba si pospíšit. Velká část je totiž vyprodaná.

Na karlovarský filmový festival je lepší koupit si jízdenku v předstihuVideo: Rudolf Voleman, Novinky

Článek

Dopravci se snaží spoje dále posilovat. Počet autobusů, které by bylo možné využít, ale není nekonečný. Člověk musí sledovat, jak posílené spoje v internetové nabídce dopravců průběžně naskakují.

Milovníci filmu mají i další možnosti, například dopravit se na místo vlakem nebo autem. Rychlíky ale jezdí přes Ústí nad Labem o hodinu a půl déle než autobusy, což ne každému vyhovuje. Většina parkovišť pro osobní vozidla v centru Karlových Varů je navíc placených, což je nevýhoda příjezdu na akci po vlastní ose.

Foto: Rudolf Voleman, Novinky

Autobusy nejenom z Prahy končí na dopravním terminálu dolního nádraží nedaleko centra Karlových Varů

„Zájem je jako každý rok obrovský, jízdenky na zahájení jsou již vyprodané,“ uvedla na dotaz Práva a Novinek PR manažerka ze společnosti RegioJet/Student Agency Alexandra Janoušek Kostřicová. „Jízdenky na zahájení jsou volné pouze do posilových spojů, z nichž některé jsou už také vyprodané,“ pokračovala s tím, že autobusy shání u externích spolupracujících dopravců.

Podobně je na tom společnost Flixbus, která rovněž zajišťuje linkovou autobusovou dopravu mezi Prahou a Karlovými Vary. „Po oznámení dalších hostů na letošní zahájení filmového festivalu se počet zájemců o dopravu do Karlových Varů znásobil,“ uvedl mluvčí společnosti Tomáš Beránek.

Zastávkové autobusy mají ještě volno

Volná místa byla v úterý ráno v autobusech soukromého dopravce Transdev Střední Čechy, který ale vyjíždí z pražské části Zličín, a navíc je zastávkový, takže jede asi o půl hodiny déle než přímé spoje.

Ceny jízdného se u všech dopravců pohybují od 230 do 500 korun. Vyplatí se objednat si jízdenku co nejdříve, kdy jsou levnější. S naplňováním autobusů se totiž jejich cena zvyšuje.

Foto: Rudolf Voleman, Novinky

Do Karlových Varů jezdí několik rychlíků z Prahy, jako například Krušnohor

Zvláštní vlaky pro účastníky filmového festivalu v Karlových Varech naopak České dráhy (ČD) vypravovat nebudou. Jízdenky nejsou dosud vyprodané.

„Přímá rychlíková linka Krušnohor jezdí do Karlových Varů z Prahy přes Ústí nad Labem a severní Čechy ve dvouhodinových intervalech,“ uvedl mluvčí ČD Petr Šťáhlavský s tím, že nasazeny jsou nejmodernější vlaky s klimatizací, Wi-Fi a zásuvkami. Vlaky jsou přístupné i pro osoby na invalidním vozíku. Další možnost je cestovat pendolinem s přestupem v Chebu. Pro cesty je možné využít různé druhy slev, například skupinovou.

Foto: Rudolf Voleman, Novinky

Přes dopravní terminál u Tržnice budou jezdit festivalové linky

Autem trvá cesta z Prahy do Karlových Varů zhruba hodinu a tři čtvrtě. Dálnice je hotová většinou pouze v úsecích u Prahy.

Jednu z možností parkování v Karlových Varech nabízí rozsáhlá odstavná plocha u dolního karlovarského nádraží, kde si městský dopravní podnik účtuje tisíc korun na celý MFF. Pak je možné také využít neplacených parkovišť v okolních čtvrtích a využívat k dopravě do centra festivalové linky, jež budou pro držitele festival pasů opět zdarma.

Hvězdy karlovarského festivalu: Viggo Mortensen, Clive Owen a Daniel Brühl

MFF KV

Výběr článků

Načítám