Hlavní obsah

Ve festivalovém infocentru nahlásila žena ztrátu manžela. Našel se, ale radost z jejího vzkazu moc neměl

Festivalové infocentrum umístěné tradičně ve vestibulu hotelu Thermal v Karlových Varech při filmových festivalech letos řešilo jednu opravdu ošemetnou záležitost. K pultu totiž přistoupila žena, která hledala svého chotě. Infocentrum totiž funguje i jako ztráty a nálezy. Nechala tam pro něj opravdu drsný vzkaz.

Foto: Rudolf Voleman, Novinky

Lucie Pavlíková (vpravo) se svými kolegyněmi ukazují, co se již stačilo na letošním festivalu ztratit.

Článek

„Kdyby se tu objevil vysoký starší pán a ptal se po manželce, tak na něj čeká fakt pořádně vytočená na recepci,“ uvedla rázně žena čtyřem slečnám, které chod festivalového infocentra zajišťují.

A skutečně, neuplynula ani hodina a k pultu zamířil prošedivělý pán vysoké postavy. Jak jinak, ptal se na manželku. Když se dozvěděl, jak drsný vzkaz mu tam nechala, jen zvedl oči v sloup a zamířil se sklopenou hlavou směr recepce. Jak tento nález dopadl a zda nedošlo k následné opětovné ztrátě, není známo.

Filmová nadace ocenila tři scénáře

MFF KV

Jinak jsou ale ztráty hlášeny klasické, tedy především deštníky, sluneční brýle, kšiltovky, ale také prsteny.

„Letos se věci neztrácí tolik jako v minulosti. Ubylo zejména cenností,“ řekla recepční Lucie Pavlíková. „Hodně věcí nám tu zůstává, protože se po nich nikdo neshání, ale také se tu lidé shání hodně po věcech, které nikdo nenašel,“ popisovala recepční.

Našly se ale například dvoje klíče od auta, ale ty si majitelé vyzvedli. „Máme tu i dva zlaté prstýnky, ale pro ty zatím nikdo nepřišel,“ prozradila. „Pokud by se někdo přihlásil, musel by popsat přesně, jak vypadají, kde je ztratil a podobně,“ ubezpečila Pavlíková.

Foto: Rudolf Voleman, Novinky

Návštěvníci festivalu si chodí k pultíku infocentra ve vestibulu Thermalu pro různé rady, například kde je jaký kinosál.

Hlavní funkcí infocentra je poradit návštěvníkům festivalu. „Lidé se chodí nejčastěji ptát na sály, kde se nacházejí,“ uvedla recepční. „Zajímají se, jak funguje prodej vstupenek přímo na místě a také přes aplikaci,“ pokračoval Pavlíková.

„Chodí sem i cizinci, přičemž je tady hodně Angličanů, ale i Francouzů a samozřejmě Němců,“ dodala recepční, která si brigádu na informacích vybrala již potřetí za sebou. „Se všemi se ale dorozumíváme anglicky,“ doplnila.

Festivalové linky řeší dopravu do centra. Odtahová vozidla jezdila nonstop

MFF KV

Výběr článků

Načítám