Hlavní obsah

V Praze bych natočil svůj další film, řekl oceněný Daniel Brühl ve Varech

Do hotelu Thermal ve čtvrtek dorazil Daniel Brühl, který na karlovarském filmovém festivalu převzal Cenu prezidenta MFF KV a uvedl také svůj režisérský počin, film Soused. Novinkám španělsko-německý herec a režisér přiznal, že v Praze plánuje natočit i svůj další film. V Česku má také spoustu míst, která chce navštívit, zvláště si oblíbil Brno.

Daniel BrühlVideo: Novinky

Článek

Mám na vás otázku, ve Varech za chvíli uvedete svůj film Soused, a kdybych já byla váš soused a pozvala vás k sobě, co byste mi přinesl k jídlu, abyste na mě udělal dojem?

Já jsem napůl Španěl a napůl Němec, a pokud jde o jídlo, tak bych pravděpodobně přepnul do své španělské stránky a přinesl tapas. A jsem velice líný, takže jelikož mám v Berlíně tapas bar, zavolal bych tam prvně a přinesl tapas, které připravili jiní, a předstíral, že jsem to pro vás připravil já.

Protože jste líný?

Ano.

Jaký máte vztah k Česku, jsou tu nějaká místa, která chcete navštívit, ještě jste tak neudělal?

Spousta skutečně, protože pracovně jsem byl posledních několik let při různých příležitostí hlavně v Praze a vlastně můj další film budu režírovat opět převážně v Praze. A také bych rád znovu viděl Brno, jestli je to správná výslovnost?

Je správná, ale Brno je město, které neexistuje.

Které neexistuje?

To je jen místní vtip.

Dobře, tak já budu předstírat smích a že jsem tomu vtipu rozuměl. Ale skutečně, byl jsem tam jako teenager a chtěl bych se tam vrátit, protože to bylo nádherné. Ty lesy a vesnice, které jsou v této části země. Ale je toho mnohem více, co bych chtěl v České republice vidět, takže příště, pokud budu režírovat v Praze, zajistím si, abych tu zůstával i na víkendy, a budu cestovat všemi různými směry.

Cenu prezidenta festivalu získal Daniel Brühl. Liboval si, že je hezčí než Oscar

MFF KV

Do Varů dorazil Daniel Brühl. Německá megahvězda s katalánským srdcem

MFF KV

Výběr článků

Načítám