Článek
„Opravdu velká poptávka byla letos po pravé do růžova pečené svíčkové z mladého býčka na smetaně s brusinkami a karlovarským knedlíkem,“ uvedl šéfkuchař GH Pupp Radek Kotlán.
„Zákazníci se ptali, na čem si u nás pochutnával John Travolta, a pak bylo jejich rozhodování o to jednodušší. Travolta si totiž naší svíčkovou na smetaně opravdu pochvaloval,“ popisoval šéfkuchař.
Ne každý je ale na omáčky, takže podle Kotlána letěla v luxusním hotelu během festivalu i další hotová jídla.
„Poměrně velký zájem byl rovněž o pečená husí stehna se zelím a knedlíky,“ pokračoval šéfkuchař s tím, že mezi dezerty dominoval čokoládový dort s višněmi a marcipánem. „A pak byl v těsném závěsu, co do popularity, jablečný štrúdl s ořechy,“ dodal.
Podle vedoucího stravování v GH Pupp Richarda Lhotáka přijali hosté festivalu i letošní novinku pivo Lobkowicz. „Pivo bylo opravdu dobře hodnoceno,“ uvedl Lhoták, kterého ale nejvíce potěšil velký zájem o obří lahve pravého francouzského šampaňského.
„Prodali jsme přes dvacet 1,5litrových lahví šampaňského Dom Perignon Magnum,“ prozradil Lhoták. Jedna láhev přitom přijde na téměř dvacet tisíc korun.
Mezi hosty GH Pupp byla také poptávka po luxusním dvanáctiletém venezuelském rumu Diplomático reserva.
„Jedná se o stařený rum, který není běžně dostupný na trhu. Tento venezuelský rum je opravdu exkluzivním pitím, ke kterému se výborně hodí kupříkladu kubánské doutníky z naší široké nabídky,“ dodal Lhoták.
Mezi míchanými drinky vévodily ty, které se míchaly s kubánskými rumy. Z nealkoholických nápojů se nejčastěji pila voda z francouzského ledovce Evian.