Hlavní obsah

Theodora Remundová: Ivuško, děkuju ti!

„Mám jednoho kamaráda, pochází z dalekých Himalájí, který říká, že nejdůležitější bytost v jeho životě je jeho maminka, protože mu dala život. Takže, Ivuško, takže já ti děkuju.“ Těmito slovy uvedla v Městském divadle Karlovy Vary režisérka Theodora Remundová dokument o své mamince, herečce Ivě Janžurové, nazvaný prozaicky: Janžurka.

Iva Janžurová uvedla v karlovarském divadle dokument JanžurkaVideo: Novinky

Článek

„Jsem sice mladá a ztepilá, ale můj věk se projevuje tím, že se dojímám. Takže teď jsem dojatá ze slov mé dcery, a ještě se dojmu jednou nebo dvakrát při sledování filmu. Děkuju všem, co ho se mnou dělali, bylo to se mnou dost obtížné, protože už jsem nebyla nadšená a ochotná. Jsem totiž vůči sobě už malinko skeptická. Ale moc se těším, že uvidím film s diváky,“ řekla Iva Janžurová a šla si sednout do páté řady. Tam film sledovala po boku prezidenta Petra Pavla a jeho manželky Evy, kteří se přijeli na karlovarský festival podívat.

Foto: Petr Horník, novinky.cz

Herečka Iva Janžurová uvedla se svojí dcerou Theodorou film Janžurka

Zahájení filmu moderoval Marek Eben, který v nadsázce varoval přítomné rodiče, že „dokument je takovou drobnou výhrůžkou. Říká: Chovejte se ke svým dětem hezky, nikdy nevíte, jestli o vás nenatočí film.“

PRVNÍ DOJMY: Život k sežrání. Film, při jehož sledování možná dostanete hlad

MFF KV
Foto: Petr Horník, novinky.cz

Iva Janžurová seděla vedle prezidenta Petr Pavla

Festivalové hvězdy ve fotografiích Tona Stana

MFF KV

Stíny horkého léta vrátily Jiřího Bartošku do roku 1978

MFF KV

Výběr článků

Načítám