Hlavní obsah

Strach ve Varech představil pokračování Docenta. S Ondřejem Vetchým si poměřoval síly v páce

Během podzimu se na televizní obrazovky vrátí pokračování kriminální minisérie Docent, ve které se objeví divákům dobře známé postavy z první řady. Režisér Jiří Strach společně se spoluscenáristou Josefem Marešem a hercem Ondřejem Vetchým pokračování představili na letošním karlovarském filmovém festivalu a došlo také k poměřování sil v páce mezi režisérem a Vetchým. Novinkám Strach společně s Marešem tomuto herci, jenž hraje jednu z hlavních rolí vyšetřovatelů, složili poklonu.

Během představování nové krimisérie Docent 2 v domě České televize došlo na poměřování sil mezi režisérem Jiřím Strachem a hercem Ondřejem VetchýmVideo: Novinky

Článek

„Vrátili jsme se po dvou letech do vztahů. Postavy se znají, lépe na sebe slyší, nemusí si věci vysvětlovat, protože možná už leckteré odpovědi vidí v očích,“ přiblížil Strach natáčení pokračování kriminální minisérie. Ta stejně jako první řada bude mít tři díly.

„Scénář už předepisoval určitou důvěrnost mezi postavami. Tereza Ramba jako Fousová také možná o pár let zestárla, ubrala, aniž by se ale její DNA drzosti a neomalenosti ztratila,“ doplnil režisér.

Foto: Jan Handrejch, Novinky

Režisér Jiří Strach představil 4. července 2024 na 58. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech novou sérii detektivní minisérie Docent

Na karlovarském filmovém festivalu v Domě ČT, kde tvůrci pokračování Docenta představili návštěvníkům, došlo také na poměřování sil v páce mezi Strachem a hercem Ondřejem Vetchým, který v seriálu hraje roli plukovníka Milana Šery.

Předcházela tomu Strachova poznámka, že v případech, kdy si potřebuje zvýšit sebevědomí, si s Vetchým dají „občas páku“, kterou následně divákům demonstrovali.

Ivan Trojan: Docent bude sebevědomější

Kultura

„Je to náš nadhled a interní humor, kterým rádi občas pobavíme diváky. Ondra Vetchý je jeden z nejkrásnějších, nejhodnějších, nejspravedlivějších a nejcharakternějších lidí, kterého znám. Točit s ním je pro mě za odměnu,“ vysvětlil Novinkám Jiří Strach, který toto „utkání“ vyhrál.

Foto: Jan Handrejch, Novinky

Strach s hercem Ondřejem Vetchým si ve Varech střihli i soutěž v páce

Režisér také zmínil, že při natáčení nejvíc bojovali s pocitem, aby nezklamali očekávání diváků.

„Nejvíc jsem to zažíval u pokračování Anděla Páně, protože se mezitím první díl dostal do srdcí diváků a znamenalo to obrovský risk, abychom nezklamali očekávání. Na jednu stranu je to někde jednodušší a na druhou stranu je to někde mnohem složitější,“ vysvětlil režisér s tím, že o možném pokračování oblíbené pohádky má zatím od producentů zakázáno mluvit.

Pokračování Docenta čerpá ze skutečného případu

Ve Varech pokračování seriálu také přiblížil spoluscenárista a bývalý policejní vyšetřovatel Josef Mareš, jenž prozradil, že se pro jednu dějovou linku inspiroval případem, který procházel celou jeho praxí u policie a který diváci budou moci rozpoznat.

Novinkám poté také dodal, že scénář už psali s vědomím toho, že se jej ujmou stejní herci. „Využili jsme toho, že jsme ty postavy měli už vymyšlené. Bylo potřeba je jen dát znovu do příběhu a vymyslet to tak, aby se tam všichni znovu vrátili do stejného týmu. Už jsem přemýšlel, aby se to dobře hercům říkalo, protože jsem je už znal,“ řekl Mareš.

Foto: Jan Handrejch, Novinky

Spoluscenárista a bývalý policejní vyšetřovatel Josef Mareš

Také on neopomněl pochvalu směrem k Ondřeji Vetchému, se kterým jsou přátelé: „Když jsme spolu sami, tak jsme k sobě hodně kritičtí, ale řekl bych, že máme stejný smysl humor a stejný pohled na svět. Jsme kamarádi. A to, že o mně hezky mluví, je důkaz přátelství, já o něm nic špatného také nikdy neřekl.“

Druhá řada minisérie Docent, kterou napsal Mareš společně Janem Malindou a ve které titulní roli docenta hraje Ivan Trojan, se objeví v České televizi během podzimu.

Předcházet jí bude podle tvůrců, kteří pokračování představili na letošním 58. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary v Domě ČT, repríza první série. Dodali přitom také, že v přípravě už je i třetí řada, kde by oblíbení herci opět neměli chybět.

REPORTÁŽ: Natáčí se druhá řada Docenta s Ivanem Trojanem. Ve hře je i třetí

Kultura

Výběr článků

Načítám