Hlavní obsah

Šéf produkce MFF KV Petr Lintimer: Máme výrazně víc elektroaut než loni

V Karlových Varech finišují přípravy Mezinárodního filmového festivalu. Na starosti je má šéf festivalové produkce Petr Lintimer a jeho tým. A i když se zrak většiny upírá k pátečnímu zahájení, on a jeho lidé musí být ve střehu celou dobu konání festivalu.

Foto: Milan Malíček, Novinky

Petr Lintimer

Článek

Jak finišují festivalové přípravy?

Jsme v napjatém očekávání dnešního začátku prodeje vstupenek a Festival Passů. A všechno tady na desítkách míst finišuje k tomu, aby od čtvrtečního rána byl festival připraven na páteční zahájení.

Nechci se rouhat a nechci říct, že je všechno hotové. Není. Ale všechno klape podle harmonogramu. Právě procházím kolem ještě zavřených festivalových pokladen a už před nimi sedí první čtyři lidé, kteří čekají na to, že si koupí první lístky.

Kdy jste přijel do Karlových Varů?

Před čtrnácti dny.

Karlovarské festivalové pokladny se po roce opět otevírají milovníkům filmu

MFF KV

To začala příprava na místě?

To už dřív, před třemi týdny. S přípravami jsme nezačali jen my, jako produkce, ale také všichni festivaloví partneři. Každý si zde připravuje svou prezentaci.

Co všechno řešíte?

Během roku se objevila spousta technických věcí, které je potřeba vyřešit. Například něco rozbitého v kinech a podobně. I to se během tří předfestivalových týdnů připravuje. Ale pořád je to jen technika, takže se v pátek může stát, že někde praskne nějaké světlo, nebo něco takového. Ale jsou tu týmy lidí, kteří jsou nachystaní všechno zvládnout. Tak jako v minulých letech.

Festival Karlovy Vary | KVIFF

Již 58. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary letos probíhá od 28. června do 6. července 2024. Dění na červeném koberci jsme sledovali živě. Prezidentem MFF Karlovy Vary je Jiří Bartoška. Hlavními hvězdami letos jsou Geoffrey Rush a představitel Aragorna Viggo Mortensen.

Šéfem festivalové produkce jste už dvacet šest let. Je stále něco, co vás dokáže překvapit?

Pokaždé se objeví něco nového nebo nečekaného. Nové věci, na které se soustředí lidé, ať je to systém produkcí, systém distribuce filmů či vývojové. Takovou věcí je letos elektromobilita. Máme výrazně víc elektroaut, než jsme měli loni. A mimo to během festivalu je koncentrace elektroaut v Karlových Varech větší než během roku. To znamená, že běžně ve městě stačí osm elektronabíječek, ale my jsme jejich počet museli ztrojnásobit, abychom byli schopni nabíjet nejen naše festivalová auta, ale i hosté festivalu ta svá. Elektromobilita za rok poskočila výrazně dopředu.

Jako šéf produkce musíte být v pohotovosti nejen před zahájením festivalu, ale po celou dobu jeho konání. Kdy vaše práce končí?

Dva dny po festivalu, v pondělí, končí práce na místě v Karlových Varech, pak ještě pokračuje po přesunu do Prahy, kde doděláváme vyúčtování, pojistné události a podobně. Takže práce na letošním ročníku pokračuje ještě měsíc po jeho skončení.

Co si můžeme představit pod vaší prací?

Nutnost a připravenost tady být. Nejen má, ale celého týmu. A také zhruba dvacet kilometrů denně nachozených jen po hotelu Thermal a v jeho blízkosti. Můj rekord je šestadvacet kilometrů za den po hotelu Thermal.

Takže jste v kondici?

Přesně tak. A pak jsou to také desítky protelefonovaných hodin, protože se zkrátka pořád něco děje. Složek festivalu je hodně, stejně tak je hodně lidí, kteří na něj přijíždějí. A desítky kilometrů nachodí a desítky hodin protelefonují všichni z produkčního týmu.

Zájem o filmový festival vrcholí, dopravci posilují počty spojů do Karlových Varů

MFF KV

Výběr článků

Načítám