Hlavní obsah

Šary Vary přivezou do Prahy a Brna 29 filmů

Novinky, Lucie Sieglová

Poslední den karlovarského filmového festivalu již tradičně začínají oficiální festivalové ozvěny Šary Vary. Ty se rozezní v pražských kinech Aero a Světozor a brněnské Scale. Diváci budou moci zhlédnout 29 filmů, a to od soboty 7. do neděle 15. července.

Foto: KVIFF

Festivalové ozvěny přivezou do Prahy a Brna 29 filmů včetně road movie Olma Omerzua Všechno bude.

Článek

Těšit se filmoví fanoušci mohou například na zahajovací snímek z Cannes Všichni to vědí režiséra Asghara Farhadiho s Penélope Cruz a Javierem Bardemem v hlavních rolích, dále film Mama Brasil, jenž vzbudil pozornost zase na festivalech Sundance a v Rotterdamu, či Tísňové volání, Studená válka, Svědkové Putinovi nebo Sweet Country.

Foto: KVIFF

Penélope Cruz a Javier Bardem ve filmu Všichni to vědí

I česká kinematografie bude mít letos početné zastoupení.

Na programu bude představení rwandského souboru pod vedením Rosti Nováka, Cirkus Rwanda, z české provenience je i Domestik Adama Sedláka, Všechno bude Olma Omerzua, ale i zrestaurovaný Akumulátor 1 Jana Svěráka.

„Jako obvykle jsme i letos takřka sprintovali, protože mezi uzávěrkou karlovarského festivalu a následným programováním ozvěn je zhruba týden. Náš cíl zůstává i v jedenáctém ročníku identický, a to nabídnout divákům, kteří se do Karlových Varů nedostali, reprezentativní průřez celým festivalem. Jsem moc ráda, že se nám letos podařilo zkombinovat výrazné soutěžní tituly, filmy aspirující na Oscary, silné dokumenty i snímky, které se na festivalu dočkají zvláštního uvedení,“ shrnuje Zuzana Kameníková, ředitelka pražského kina Aero, které karlovarské ozvěny pořádá už po jedenácté.

Související témata:

Výběr článků

Načítám