Hlavní obsah

Pohádky pro děti a místní kapely pro dospělé. To nabízí na festivalu Letní scéna pod mostem

Milovníci filmu, kteří přicestují na letošní, 58. ročník Mezinárodního filmového festivalu do Karlových Varů i s dětmi, mají opět jedinečnou příležitost zabavit své ratolesti při pohádkách na Letní scéně pod mostem. A večer, když si budou chtít odpočinout od filmů, mohou pod Chebský most přes Ohři přijít na koncerty mnoha žánrů výtečných místních kapel.

Milovníci filmu mohou na festivalu relaxovat na Letní scéně pod mostem, která každý den nabízí odpoledne pohádky pro děti a večer koncerty místních kapelVideo: Rudolf Voleman, Hudební divadlo dětí Karlovy Vary, Novinky

Článek

„Pojď se také podívat,“ ukazoval po představení hlavní protagonista pohádky nazvané Do vesmíru dětským divákům směrem k improvizované raketě na pódiu. A děti pak neváhaly a pečlivě si interiéry pohádkového kosmického dopravního prostředku prohlížely zevnitř.

Padesátiminutové představení pro děti připravilo Divadlo letadlo Karlovy Vary a bylo vůbec prvním představením Letní scény pod mostem.

Kapela Kosheen roztančila ve Varech davy

MFF KV

„Na pohádku přišlo pětatřicet rodičů a spousta dětí,“ uvedla za pořadatelské karlovarské Hudební divadlo dětí Kristýna Machačová. „Večer jsme měli plno. Na koncert legendární karlovarské kapely Fish Flesh Field and Henry $ přišlo kolem sedmdesáti diváků,“ pochvalovala si pořadatelka. Na odpolední dětská představení se vybírá vstupné šedesát korun a na večerní různorodé koncerty stovka.

Festival Karlovy Vary | KVIFF

Již 58. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary letos probíhá od 28. června do 6. července 2024. Dění na červeném koberci jsme sledovali živě. Prezidentem MFF Karlovy Vary je Jiří Bartoška. Hlavními hvězdami letos jsou Geoffrey Rush a představitel Aragorna Viggo Mortensen.

Divadelní a koncertní scéna je výjimečná v tom, že je umístěna pod oblouk Chebského mostu přes řeku Ohři. „Sedí se na dřevěných špalcích, tak jsem si přinesla polštářek, aby mě nebolel zadek. Jenže jsem si dala tři piva, pak jsem se zakecala a zapomněla ho tam, takže tam budu muset jít minimálně ještě jednou, abych ho našla,“ usmívala se Barbora Dvořáčková. „Potkala jsem tam spousty známých, které jsem dlouho neviděla,“ doplnila spokojeně.

Kromě zmiňovaného Divadla Letadlo Karlovy Vary se na pódium pod Chebský most chystá rovněž Divadlo loutek z Karlových Varů, Sváťovo divadlo, Loutkové divadlo Špalíček Plzeň a na závěr se představí Divadelní spolek Jezírko z Plzně. Všechna vystoupení pro děti zahajují od čtyř hodin odpoledne a na každý den je připravena jiná pohádka. Například O perníkové chaloupce, Šípkové Růžence nebo Červené Karkulce.

Kapely, které vystoupí na Letní scéně na večer, budou opravdu různorodé. Například kapela Senomet představí v pondělí takzvaný untrgrunt rock z Vrhavče, malé obce na Klatovsku. Den na to bude bavit návštěvníky festivalu veselý dixieland Jožin Band a v pátek další místní hudební uskupení Tajfun. Oblíbený je mezi místními Kozatay se svým rock-and-rollem.

Ačkoliv je festival i produkce Letní scény na začátku, již nyní je jasné, že u stánku s občerstvením je největší zájem o pivo, tedy večer. Odpoledne samozřejmě o limonády. „Také tu máme například brambůrky a další takové pochoutky,“ doplnila Machačová.

Letní scéna pod mostem kopíruje již od roku 1992 doprovodný program k Mezinárodnímu filmovému festivalu v Karlových Varech. Za desítky let se zde vystřídaly stovky divadelních souborů a hudebních skupin. Cílem Letní scény je kromě jiného dát možnost seberealizace lokálním hudebním a divadelním uskupením zaměřených na svoji vlastní autorskou tvorbu.

KVIFF: Kde uvidíme hvězdy?

MFF KV

Profík Benicio del Toro v nové festivalové znělce

Vary v pohybu
Související témata:
Letní scéna pod Chebským mostem

Výběr článků

Načítám