Hlavní obsah

Platformy pro dospělé neodsuzuji, říká k novému seriálu Denisa Barešová

Vlastně se nic nestalo, tak se jmenuje nový seriál režiséra Jana Vejnara a Darji Mikové, který se věnuje tématu internetových platforem pro dospělé. Projekt by se měl po letních prázdninách objevit na iVysílání i v České televizi. Jedné z hlavních rolí se ujala herečka Denisa Barešová, jejíž postava skrze zmíněné platformy hledá východisko z neutěšeného vztahu. Novinkám přiblížila, že je nevyhledává, ale také neodsuzuje.

V seriálu České televize si Denisa Barešová zahraje dívku experimentující s platformou pro dospěléVideo: Novinky

Článek

„Hraji holku podobně starou jako já, která má nenaplňující zaměstnání, je v přechozeném vztahu a uvědomuje si, že není tam, kde by chtěla být. Díky událostem, které jsou opravdu nepříjemné, se z toho vymaní a vnitřně se emancipuje,“ řekla Barešová ke své roli Žofie.

Ta v seriálu Vlastně se nic nestalo společně s Andreou, kterou hraje Elizaveta Maximová, objevuje taje internetových platforem pro dospělé. Žofie se přitom experimentováním s tvorbou videí pro tyto platformy snaží vybudovat poškozené sebevědomí po rozchodu se svým přítelem Romanem, kterého v seriálu hraje Jiří Chadraba.

Foto: Česká televize

Barešová má v novém seriálu Vlastně se nic nestalo jednu z hlavních rolí.

Barešová zmínila, že spíše než na platformy pro dospělé se seriál zaměřuje právě na komplikované vztahy, ze kterých je často těžké hledat cestu ven.

„Ta síť je jenom prostředek, jak v sobě najde moje postava větší sílu,“ přiblížila herečka.

Denisa Barešová: Vím už, co je vyhoření

Móda a kosmetika

Pro amatérské tvůrce, kteří na těchto platformách sdílejí obsah, jenž má více či méně blízko k pornografii, také nachází pochopení.

„Sociální sítě mám, ale svůj intimní život tam nesdílím a ani nevím, proč bych sdílela. Vůbec ale nesoudím druhé, jen to není můj styl. Vlastně mi přijde skvělé, když si chce někdo vydělávat jakýmkoliv placeným obsahem, do kterého dává svou energii a čas,“ doplnila.

Ramba při představení filmu Zápisník alkoholičky oslavila ve Varech i narozeniny

MFF KV

Na dotaz Novinek, zda 28letá herečka někdy zkoušela alespoň seznamovací aplikace, které jsou u mladších generací dnes rozšířené, odpověděla negativně. Mobilní technologie si navíc osvojila až v pozdějším věku.

Foto: Jan Handrejch, Novinky

Denisa Barešová seriál představila na letošním 58. ročníku mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.

„První iPhone jsem držela v ruce v šestnácti. Seznamovací aplikace jsem měla stažené jednou a vůbec mě to nebavilo a nezajímalo, spíš se na to nějak nedokážu naladit, aby mi to sloužilo,“ vysvětlila Barešová.

Seriál Vlastně se nic nestalo režiséra Jana Vejnara, který už loni zaujal komorním komediálním dramatem Přišla v noci, by se měl na iVysílání objevit koncem září a během října také na televizních obrazovkách. Na scénáři se podílela také Darja Miková.

Tvůrci seriál přiblížili během 58. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary v Domě ČT na Divadelním náměstí.

Simona Peková: Jsem babka, která se ráda přivzdělá

Móda a kosmetika

Režiséři filmu Přišla v noci Pavlíček a Vejnar: Máme podobný smysl pro humor

Český lev

Výběr článků

Načítám