Hlavní obsah

Oáza klidu v rušném festivalovém světě. Kraj chystá na MFF svůj prostor Krajina

Karlovarský kraj přichystal pro letošní 58. ročník Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech, který zahajuje v pátek 28. června, speciální odpočinkový prostor pro návštěvníky festivalu.

Foto: Jan Handrejch, Novinky

57. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.

Článek

Pojmenovaný je Krajina a má sloužit všem, kteří ve festivalovém ruchu plném filmů a doprovodných programů zatouží po chvíli klidu a odpočinku v obklopení lesa a přírody. Festival každoročně přiláká do Karlových Varů spousty návštěvníků.

„V době trvání festivalu navštíví Karlovarský kraj tisíce nadšenců, kteří v kinosálech absolvují filmový maraton, ale už jim bohužel nezbývá čas prozkoumat kraj samotný,“ uvedl karlovarský hejtman Petr Kulhánek (za STAN).

„Proto jsme se rozhodli letos poprvé vytvořit prostor, který bude reprezentovat charakter našeho kraje s důrazem na jeho ojedinělou přírodu, lokální producenty a úspěšné osobnosti a talenty,“ pokračoval. „Chceme návštěvníkům zprostředkovat autentický zážitek a dokázat, že do Karlovarského kraje se vyplatí vycestovat a prozkoumat ho i mimo filmový festival,“ dodal hejtman.

Festivalové novinky a doprovodný program 58. ročníku MFF KV

MFF KV

Hlavními cíli prostoru Krajina je podle Kulhánka budování sounáležitosti s regionem a podpora regionálních firem, podnikatelů a kreativců. Otevřen má být od soboty 29. června do pátku 5. července v čase od devíti do půlnoci v prostorách Muzea Karlovy Vary na Nové Louce v lázeňském centru města.

„Denně bude probíhat program, který je určen všem věkovým kategoriím s rozličnými zájmy,“ uvedla mluvčí kraje Jarmila Ivasková. „Dopoledne budou vyčleněna kreativním workshopům pro děti i dospělé, v průběhu dne si pak přijdou na své příznivci kultury, vzdělávacích diskusí nebo jedinci s vášní pro gastronomii,“ dodala mluvčí.

Festival Karlovy Vary | KVIFF

Již 58. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary letos probíhá od 28. června do 6. července 2024. Dění na červeném koberci jsme sledovali živě. Prezidentem MFF Karlovy Vary je Jiří Bartoška. Každoroční dávku přibližně dvou stovek filmů obstarává 12 kinosálů. Hlavními hvězdami festivalu jsou australský herec Geoffrey Rush, představitel Aragorna Viggo Mortensen, herci Daniel BrühlClive Owen či režisér Steven Soderbergh.

Ale nejenom to. „Zájemci se mohou seznámit s úspěšnými rodáky z kraje, kteří vystoupí v rámci světového formátu prezentace Pecha Kucha, poslechnout si diskusi významných českých novinářů na téma Média a Sudety nebo být součástí živého natáčení podcastu NA KRAJI, který se zaměřuje na inspirativní regionální osobnosti, jež mají co říct a nebojí se to sdílet,“ konstatovala Ivasková.

Opravy za sto milionů. Hotel Thermal chystá festival, letos bude bezpečnější

MFF KV

Výběr článků

Načítám