Hlavní obsah

Nová filmová Zlatovláska je bruneta

Původní pohádka o plavovlasé princezně z roku 1973 - Zlatovláska - se dočkala své nové verze. Chybět v ní nebude ani herec Petr Štěpánek, který se tentokrát představí v roli otce Zlatovlásky (v původní verzi hrál Jiříka). O detailech z natáčení jsme hovořili se scenáristkou Lucií Konášovou, režisérem Janem Těšitelem a herečkou Jasmínou Houf.

Rozhovor s tvůrci filmu ZlatovláskaVideo: Novinky

Článek

„Byl to můj sen, vždycky jsem si chtěla udělat Zlatovlásku. Jako většina dětí, které vyrůstaly v 70. letech, jsem měla ráda původní verzi Vlasty Janečkové. Chtěla jsem si to odvyprávět svýma očima, takže se mi splnil sen,“ vysvětluje Lucie Konášová.

V příběhu přibývá postava věrného psího přítele, který vnáší do pohádky komický prvek. Nová je i role Štěpána v podání Marka Lambory, který je pravou rukou Jiříka.

Herec Marek Lambora se ocitl ve vězení. Ale jen kvůli pohádce Zlatovláska

Film

Jiříka ztvárňuje herec Tomáš Weber, Zlatovlásku pak Jasmína Houf. „Když mi zavolali, že to vyšlo, běžela jsem za dědečkem, který zpracovával původní Zlatovlásku jako výtvarník. Bylo to dojemné i v rámci rodiny,“ popisuje Jasmína své první dojmy z nové role.

Tendence komparovat dvě verze stejné pohádky, které od sebe dělí padesátiletá prodleva, je dle režiséra přirozená. „Jako každé čtyři roky vzniká ve Francii nová verze Tří mušketýrů, tak my jsme si dovolili po 50 letech udělat novou verzi Zlatovlásky,“ komentuje Těšitel.

Jak se z brunety stala Zlatovláska?

Herečka ztvárňující pohádkovou Zlatovlásku má však ve skutečnosti vlasy tmavé barvy. „Olga Horáčková přišla s nápadem, že to nebude paruka. Měla jsem svoje odbarvené vlasy s příčesky. Co se týče zlata, to bych neprozrazovala, ať si každý divák domyslí, co by to mohlo být,“ uvedla herečka.

Do kin zamíří pohádka začátkem příštího roku.

Petr Štěpánek: Zlatovláska? Nevstupuju do stejné řeky, jsem na úplně jiném břehu

Film

Výběr článků

Načítám