Článek
„Očekáváme podobný počet hostů, jaký bude na slavnostním ukončení festivalu ve velkém sále hotelu Thermal, takže se připravujeme na více než tisíc hostů,“ uvedl ředitel Grandhotelu Pupp v Karlových Varech Jindřich Krausz pro deník Právo a Novinky.cz.
Chybět by mezi nimi neměl například britský herec Clive Owen, který krátce před tím na zmiňovaném ceremoniálu ve velkém sále hotelu Thermal převezme Cenu prezidenta festivalu MFF KV Jiřího Bartošky. Českým laureátem této ceny je Ivan Trojan, který má být rovněž hostem závěrečné party.
Nikdo z herců podle informací redakce letos neprojevil zájem o speciální nabídku občerstvení kvůli alergiím nebo různým intolerancím. „Závěrečná party je vytvořena formou rautu, kde si může každý vybrat podle libosti a svých zdravotních možností,“ řekl Krausz.
Hvězdný Clive Owen ve Varech: Miluji film i divadlo
„Jedná se o mezinárodní filmový festival a stejně k tomu přistupujeme my, takže se bude jednat opravdu o nabídku mezinárodní,“ pokračoval ředitel s tím, že vznikne v prostorách hotelu i před ním spousta občerstvovací stanic a bufetů.
„Tam budou zastoupeny různé světové kuchyně, a to od jihoamerické přes francouzskou, českou a mezi nimi řada dalších, včetně kupříkladu kuchyně japonské. Chceme, aby si každý přišel na své. Stačí si projít celý hotel a najít si, co má kdo rád,“ dodal Krausz.
Občerstvovací stanice budou tematicky zaměřené
„Jednotlivé stanice budou tematicky zaměřené na jednotlivé kuchyně,“ konstatoval ředitel. To znamená, že sushi bude nabízeno ve stanici, která bude pro tyto japonské dobroty zvlášť připravena a vybavena. Podobně to bude i s další nabídkou.
„Jižní Amerika je spojována hodně s grilováním a masem. To bude probíhat venku před hotelem, kde budou umístěny unikátní, opravdu velké grily,“ popisoval Krausz. „Na otevřeném ohni se budou grilovat různé druhy mas, tedy hovězí, vepřové i kuřecí, ale chybět nebudou ani ryby,“ prozradil ředitel.
Hvězdný Clive Owen ve Varech: Miluji film i divadlo
Francouzský koutek umístěný v rámci interiérů hotelu nabídne různé teriny. „V české terminologii bych to přirovnal k různým paštikám,“ poznamenal Krausz. „Itálii budou reprezentovat různé sušené šunky a sýry, ale i lehké saláty a podobně,“ pokračoval ředitel s tím, že chybět nebudou ani regionální sýry.
„Spolupracujeme s místními výrobci celoročně, například s farmou v Abertamech nebo v Boru,“ prozradil Krausz, podle kterého v nabídce budou i klasická teplá jídla. „Bude to například dušené hovězí maso na víně a v případě mexické kuchyně pikantnější teplá jídla,“ dodal.
Připravené jsou hektolitry piva, tedy Plzeňského Prazdroje. Nealkoholickým nápojům vévodí další partner festivalu, tedy Mattonka, která je navíc z regionu. „Snažíme se nabízet, co to jde, české vinaře, přičemž letošním partnerem je mělnické vinařství Johann W,“ konstatoval Krausz s tím, že chybět nebude ani kulturní program, který je v režii festivalu.
O pohodu festivalových hostů na závěrečné party se bude starat sto až sto padesát lidí z personálu. Nejtěžší disciplína přichází ale podle ředitele po večírku. „Skončí, dejme tomu kolem třetí hodiny ráno, a pak se musí vše uklidit, tak aby ráno, až začnou hosté vstávat na snídani, a to je od šesté hodiny ranní, nepoznali, že tu nějaký večírek byl,“ uzavřel ředitel Grandhotelu Pupp.