Hlavní obsah

Viggo Mortensen: Karlovy Vary? Je to dechberoucí festival

Aktualizováno

Jednou z nejzářivějších hvězd 58. ročníku mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech je americký herec Viggo Mortensen. V pátek převzal Cenu prezidenta MFF KV na slavnostním zahájení. Krátce předtím rozdal řadu podpisů svým fanouškům před hotelem Thermal, kde se ceremoniál konal. Pár minut si našel také na reportérku Novinek.cz.

Viggo Mortensen: Karlovy Vary? Je to dechberoucí festivalVideo: Novinky

Článek

Chtěla bych se zeptat na vaše přání. S čím chcete, aby lidé odcházeli po zhlédnutí vašeho filmu? Jaké je jeho poselství?

Dobrá otázka. Řekl bych, že doufám, že až lidé uvidí tuto westernovou lovestory, která je nádherná, ale velice náročná, že si zamilují naši hlavní postavu Vivienne, kterou hraje skvělá herečka Vicky Kriepsová, stejně jako si ji zamilovala moje postava i já a stejně tak i celý filmový štáb. V to doufám.

Foto: Jan Handrejch, novinky.cz

Americký herec Viggo Mortensen, 28. června 2024, MFF KV

Jaké jsou vaše pocity z toho, že obdržíte cenu a že jste tady, z atmosféry festivalu?

Je to dechberoucí festival. Netušil jsem, že to tady bude probíhat takto, ale věděl jsem o významné reputaci, které Karlovy Vary mají. Je to opravdová a důležitá oslava kinematografie. Být oceněn za svou práci vypravěče a filmaře je pro mě nesmírná pocta.

Viggo Mortensen: Král Aragorn mi otevřel nejedny důležité dveře

Móda a kosmetika

Na karlovarský festival dorazil Viggo Mortensen

MFF KV

Výběr článků

Načítám