Hlavní obsah

Kolečko dotočil další fotbalovou komedii. Kouzlo derby je česká Láska nebeská ve sportovním prostředí

O lásce nejen k fotbalu vypráví nová komedie Petra Kolečka a Vladimíra Skórky s názvem Kouzlo derby. Romantickou komedii na pozadí historicky nejvýznamnějšího fotbalového utkání mezi odvěkými pražskými rivaly Spartou a Slavií jen krátce po dotočení představili tvůrci na letošním karlovarském filmovém festivalu. Film, ve kterém například svým hudebním výkonem překvapí herec Ondřej Sokol, přiblížil Kolečko v rozhovoru pro Novinky. Ten doufá, že si film o fotbale najde i ženské diváky.

Režisér Petr Kolečko přiblížil, že film je sice o fotbale, ale zároveň budou uspokojeny i ženy, protože se zaměřuje i na životní příběhy protagonistůVideo: Novinky

Článek

„O fotbale už jsem toho dělal dost, takže jsem původně další točit nechtěl, ale oslovila mě k tomu Sparta, která sice nebyla přímo producentem, ale na jejíž popud film vznikl,“ přiznal Kolečko s tím, že svůj oblíbený fotbalový klub nedokázal odmítnout.

Kolečko už je z předchozích let jako režisér či scenárista podepsán pod seriály z fotbalového prostředí, jako jsou Okresní přebor či Vyšehrad. Věří ale, že nová komedie o fotbalu se bude odlišovat.

Foto: Bontonfilm

Natáčení filmu Kouzlo derby probíhalo v letošním květnu a červnu

„Myslím si, že tentokrát jsme k tomu zvolili trochu jiný klíč, kdy fotbal je skutečně kulisa pro niterné romantické příběhy lidí,“ dodal režisér s tím, že nyní už opravdu s fotbalem nic dalšího neplánuje točit.

Kouzlo derby rozehrává romantické příběhy postav, které spojuje láska k fotbalu. Ve filmu se tak například objeví Petra Nesvačilová v roli profesorky bohemistiky a kotelní fanynky, herec Michal Isteník jako bývalý hráč a televizní odborník, Martin Finger jako bývalý šéf fanoušků vracející se do kotle po pětiletém zákazu či Lukáš Tran jako mladá naděje Sparty.

Pocit, že mě nikdo nemá rád, jsem měla třikrát denně, říká k nové roli Hana Vagnerová

MFF KV

Sám Kolečko souhlasí s označením filmu jako česká verze ikonické komedie Láska nebeská. „Akorát místo té lásky je tam trochu víc fotbal. Doufám ale, že se v tom najde i ženský divák, protože fotbal patří i do jejich života. Myslím si, že celý film je o tom, co fotbal v našem světě je a jakou má pozici,“ doplnil režisér

Herec Sokol film doplní hudebními hity

V roli zpěváka se objeví také herec Ondřej Sokol, a to s několika hudebními hity, které pro film nahrál.

„Ta postava je velice hezká. Je o jakémkoliv umělci, který byl kdysi slavný a už tolik není. Je to zároveň vtipné a trochu bolavé. Petr (Kolečko – pozn. red.) to má dobře pojaté, aby ta figura nebyla jen vysloveně legrační,“ přiblížil Sokol postavu Novinkám.

Foto: Jan Handrejch, Novinky

Tvůrci filmu Kouzlo derby představili 4. července 2024 na 58. ročníku MFF KV nový film z fotbalového prostředí. Na snímku zleva Ondřej Sokol, Petr Kolečko, Lukáš Tran a Martin Finger

Svůj hudební výkon si však šetří až pro diváky v kinech, představení snímku ve Varech se tak muselo obejít bez úryvků z písní.

„Je to opravdu parádní hit a nechtěl bych ho dopředu propálit, tím filmem jsem se docela prozpíval,“ dodal s tím, že se ale diváci budou určitě mít v kinech na co těšit. „A když na to přijdete, budete odměněni i těmi písněmi,“ dodal s humorem.

Natáčení Kouzla derby probíhalo letos v květnu a červnu. Filmaři pro natáčení využili také stadion fotbalové Sparty na Letné, kde se v roli diváků ukáže více než 2000 komparzistů. Do kin by měl snímek, který tvůrci představili na letošním 58. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, zamířit v srpnu příštího roku.

Reakce karlovarských diváků na film Vlny dohnala Vodochodského k slzám

MFF KV

Festival Karlovy Vary | KVIFF

Již 58. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary letos proběhl od 28. června do 6. července 2024. Dění na červeném koberci jsme sledovali živě. Prezidentem MFF Karlovy Vary je Jiří Bartoška. Hlavními hvězdami letos byli Geoffrey Rush a představitel Aragorna Viggo Mortensen.

Výběr článků

Načítám