Hlavní obsah

Je nejvyšší čas objednat si ubytování na karlovarském MFF. Možností ubývá

Ráno spokojeně vstát z pohodlné postele, nasnídat se podle chuti u švédského stolu a nemuset pak jít, nebo dokonce jezdit příliš daleko pro předem rezervované vstupenky do pokladny. To je přání velké části milovníků filmu, kteří se chystají na letošní 58. ročník Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech.

Místa, kde lze sehnat ubytování na MFFVideo: Rudolf Voleman, Novinky

Článek

Pro objednání podobného ubytování je nyní nejvyšší čas, protože volných kapacit ubývá. Nicméně stále je z čeho vybírat, i když právě o páteční začátek festivalu a následující víkend je pravidelně největší zájem.

Není se co divit, protože při slavnostním zahájení, které předznamená vystoupení britské kapely Kosheen před Thermalem, obdrží americký herec a režisér Viggo Mortensen z rukou Jiřího Bartošky Cenu prezidenta MFF KV. Následně bude jako zahajovací snímek uveden Mortensenův autorský snímek Až na konec světa.

Foto: Rudolf Voleman, Novinky

Hostel v základní škole v ulici Dukelských hrdinů v Karlových Varech bude opět sloužit batůžkářům

„Hotelové kapacity jsou pro začátek festivalu skoro naplněné,“ uvedl karlovarský předseda Asociace hotelů a restaurací Jan Kronika s tím, že kdo chce, tak si ubytování v Karlových Varech zcela určitě ještě najde.

OBRAZEM: Jiří Bartoška a jeho třicetiny s karlovarským festivalem

MFF KV

Festival Karlovy Vary | KVIFF

Již 58. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary letos probíhá od 28. června do 6. července 2024. Dění na červeném koberci jsme sledovali živě. Prezidentem MFF Karlovy Vary je Jiří Bartoška. Hlavními hvězdami letos jsou Geoffrey Rush a představitel Aragorna Viggo Mortensen.

Nejpohodlnější hledání ubytování je na festivalovém serveru, který nabízí například službu last-minute ubytování.

Navíc pořadatelé otevřeli na konci minulého týdne facebookovou skupinu Ubytování na MFF Karlovy Vary, kam se obracejí nejenom zájemci o přenocování na festivalu, ale i samotní ubytovatelé se svými nabídkami.

Foto: Rudolf Voleman, Novinky

Hotel Thermal je již festivalově ozdobený

Na webových stránkách MFF jsou i přímo odkazy na karlovarské hotely či penziony. Ty pětihvězdičkové chtějí za osobu a noc až sedm tisíc korun, ale ty méně luxusnější nabízejí ceny od sedmi stovek.

„Třílůžkový pokoj bez příslušenství, ale s rautovou snídaní vyjde na 2100 korun,“ uvedla Hana Volánková, ředitelka Střední pedagogické školy v Karlových Varech, která provozuje domov mládeže s více než dvěma sty lůžky. „Ještě máme volné pokoje, ale není jich mnoho,“ doplnila.

Nejskromnější jsou batůžkáři

Nejskromnější jsou tradičně batůžkáři, kteří žádné pohodlí nepotřebují. Na tři sta korun vyjde ubytování v tělocvičně nebo ve třídách na zemi ve vlastním spacáku v hostelu v základní škole v ulici Dukelských hrdinů.

„Hned v pátek má přijet zhruba dvě stě lidí,“ uvedla ředitelka školy Eva Doušová s tím, že kapacita míst na spaní je asi dvojnásobná. Hostel na nábřeží Jana Palacha v někdejší základní škole fungovat letos nebude, protože tam probíhají podle jeho dosavadního provozovatele Tomáše Hůrky stavební práce.

Foto: Rudolf Voleman, Novinky

U vstupu do Thermalu zbývá položit červený koberec

Vše takřka při starém zůstane ve stanovém městečku v areálu přírodního koupaliště Rolava, kde bude noc ve vlastním stanu stát 180 korun, tedy o pět korun více než vloni.

„Otvíráme ve čtvrtek ve tři odpoledne a fungovat budeme do neděle 7. července do deseti hodin dopoledne,“ prozradila Simona Vránová, ředitelka městské společnosti KV City Centrum, jež areál provozuje.

Jako vždy bude v místě například festivalová pokladna, půjčovna kol, recepce s úschovnou a nabíjením telefonů a také občerstvení se snídaněmi.

KVIFF: Zdarma zahrají Koller, PSH, Krajčo i Pam Rabbit

MFF KV

Výběr článků

Načítám