Hlavní obsah

Hvězdy na červeném koberci může na závěr festivalu pořádně zmáčet déšť

Nepřízeň počasí může negativně poznamenat sobotní slavnostní zakončení 58. Mezinárodního filmového festivalu, které se jako vždy zahajuje až v podvečer příjezdem filmových hvězd a pozvaných hostů na červený koberec u hotelu Thermal.

Foto: Rudolf Voleman, Novinky

Sobotní festivalové odpoledne má doprovázet déšť

Článek

Mezi šestnáctou a sedmnáctou hodinou by totiž měly přijít na Karlovarsko dešťové přeháňky, občasné bouřky, a ve výjimečných případech by to dokonce mohly být i přívalové deště.

„V sobotu by mělo skončit krátkodobé oteplení,“ uvedl pro Novinky.cz meteorolog Rudolf Kovařík z Šindelové na Sokolovsku. „V sobotu ráno bude ještě jasno až polojasno, přičemž ráno by mohly být ještě místy mlhy, které se ale brzy rozplynou,“ pokračoval pozorovatel přírody.

„V Karlových Varech ale bude krásně slunečno s ranními teplotami kolem šestnácti stupňů,“ dodal.

Daniel Brühl ve Varech: Nechci jezdit na druhý či třetí rychlostní stupeň

MFF KV

Jenže odpoledne začne od západu přibývání oblačnosti. „A v podvečer přijde velmi rychle studená fronta. Bude zataženo a hned se přidají i srážky, a to ve formě deště, přeháněk a také bouřek“ konstatoval meteorolog.

„Bouřky by ale měly být silnější, tedy s přívalovými dešti, jen na deseti až patnácti procentech plochy kraje,“ dodal Kovařík, podle kterého mají srážky mít od deseti do patnácti litrů na metr čtvereční a při intenzivních deštích do čtyřiceti litrů.

Deštník nebo pláštěnku s sebou

„To bude akorát probíhat závěr festivalu, takže to nebude pro něj úplně dobré,“ komentoval meteorolog s tím, že na druhou stranu bude poměrně teplo, a to mezi čtyřiadvaceti a sedmadvaceti stupni.

V centru Karlových Varů by přitom mohlo být až ke třiceti stupňům. „Foukat bude i vítr o rychlosti čtyři až sedm metrů za vteřinu,“ doplnil. „Stoprocentně bych si vzal v podvečer na červený koberec deštník nebo pláštěnku. Krásný teplý den přeruší odpoledne studená fronta,“ uzavřel.

Nejčastějším prohřeškem prodejců na festivalu je v letošním roce nalévání alkoholu mladistvým

MFF KV

Výběr článků

Načítám