Hlavní obsah

Hvězdný Clive Owen ve Varech: Miluji film i divadlo

Herec Clive Owen, který v sobotu na závěr karlovarského filmového festivalu převezme Cenu prezidenta festivalu MFF KV, už o den dříve v hotelu Thermal uvedl romantický snímek Na dotek, který letos slaví dvacet let od premiéry. Novinkám britský herec přiznal, že vždy chtěl hrát divadlo, které si zamiloval už jako dítě. Zavzpomínal také na zesnulého režiséra snímku Mikea Nicholse.

Clive OwenVideo: Novinky

Článek

Film Na dotek z roku 2004 se v rámci letošního karlovarského filmového festivalu promítá jako pocta Owenovi. Novinkám poskytl herec rozhovor na červeném koberci před jeho pátečním uvedením v hotelu Thermal. V sále si také sedl, když se krátce předtím divákům přiznal, že ho dlouho neviděl.

„Je to dvacet let,“ upřesnil s tím, že dnes již legendární filmová klasika vznikla podle velmi úspěšné divadelní hry, v níž také roky hrál. „Ale jinou roli, takže jsem na to musel při natáčení myslet,“ dovysvětlil.

Do Varů se podle svých slov těšil, protože v Česku často pracuje. „Nejčastěji v Praze a jejím okolí, ale o tomhle festivalu jsem hodně slyšel, mimo jiné od svých českých přátel. Těšil jsem se sem.“

Foto: Petr Horník, Novinky

Clive Owen

Začínal jste v divadle, co pro vás dnes divadlo znamená?

Když jsem začínal v divadle, bylo to to jediné, co jsem chtěl dělat. Nešel jsem do divadla, abych skončil u filmu, ale filmy prostě přišly. Miluji divadlo, zamiloval jsem si ho už jako dítě, proto jsem chtěl být herec. Měl jsem dlouhou pauzu od divadla a pak se k němu vrátil a nedávno jsem udělal pár her, ale miluji oboje, miluji i film.

Do Varů přijel Clive Owen. Hvězda s velkým kouzlem osobnosti

MFF KV

Jakou máte nejlepší vzpomínku na film Na dotek?

Nejlepší vzpomínku? Mike Nichols byl neuvěřitelně chytrý a skvělý muž. Bylo nesmírně příjemné, že jsem s ním mohl strávit nějaký čas.

Festival Karlovy Vary | KVIFF

Již 58. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary letos proběhl od 28. června do 6. července 2024. Dění na červeném koberci jsme sledovali živě. Prezidentem MFF Karlovy Vary je Jiří Bartoška. Hlavními hvězdami letos byli Geoffrey Rush a představitel Aragorna Viggo Mortensen.

Do Varů přijel Clive Owen. Hvězda s velkým kouzlem osobnosti

MFF KV

V ČR se natáčí Poslední rytíři s Clivem Owenem a Morganem Freemanem

Kultura

Výběr článků

Načítám