Hlavní obsah

Filmový festival se umí v Karlových Varech postarat i o nejmenší děti

O nejmenší děti je na letošním 58. Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech dobře postaráno. Rodiče je mohou hned na několika místech svěřit odborníkům a jít třeba na filmové představení.

Na karlovarském festivalu je postaráno i o nejmenší dětiVideo: Rudolf Voleman, Novinky

Článek

Přímo v hotelu Thermal, který je centrem festivalu, funguje dětské centrum. Ať už jdou rodiče na film, nebo na romantickou večeři, rádi se tam postarají a ohlídají děti ve věku od jednoho a půl roku do dvanácti let.

Cena za hlídání je sto korun za první hodinu a pak sedmdesát korun za každou další. Každé dítě ale může být v centru maximálně tři hodiny. Maximální kapacita centra je šest dětí. Zajištěn je pitný režim. Provozní doba je od 8.45 hodin ráno do osmi hodin do večera.

Kromě toho si lze podle stránek festivalu objednat i profesionální hlídání dětí u agentury Bestnanny. Vzhledem k omezené dostupnosti ale doporučují pořadatelé festivalu si službu rezervovat v dostatečném předstihu.

Foto: Rudolf Voleman, Novinky

Vedle Thermalu najdou děti zónu pro hraní.

Vedle Thermalu je rovněž vystavěna z dřevěných palet skákací zóna pro děti. „Od malička tady kluci Janek a Vítek skáčou na těch třech kamenech, které jsou uprostřed té zóny,“ ukazoval dědeček Vladislav Bolek z Karlových Varů.

„Tím, že je to obklopené tou výdřevou, tak je to pro ně o to atraktivnější,“ pokračoval. „I když jsou kluci třeba hladoví, tak dostat je odsud - to nemám šanci,“ dodal s tím, že děti skáčou už hodinu a půl a pořád je to baví.

Dědeček si četl na lavičce u atrakce přílohu deníku Právo. „Ale jedním okem pořád po nich pokukuju, aby se nic nestalo,“ poznamenal. „Líbí se mi tady, jak jsou tu ty překážky a také ty kameny uprostřed,“ svěřil se mladší z vnoučat Janek.

„Mně se líbí, jak Jankovi zadávám úkoly ke skoku a on to nedává,“ dodal starší Vítek. „Ale málokdy to nedávám,“ oponoval bráška.

Foto: Rudolf Voleman, Novinky

Koutek nabízí nejrůznější herní prvky a také pedagogický dozor.

Prostorná zóna pro menší děti nazvaná Rohlíček je opětovně zřízena ve Smetanových sadech mezi Thermalem a Alžbětinými lázněmi.

„Je to fajn, že tu při festivalu taková parádní zábava pro děti,“ pochvalovala si jedna z maminek, Anežka z Karlových Varů. „I matky si mohou díky tomu užít festivalu,“ pokračovala matka dvouleté Natálie. „Máme dvouletého syna, který si tu vždy rád pohraje,“ přidala se Krystýna z Prahy, matka rovněž dvouletého Jáchyma.

„Nabízíme v dětské zóně například divadlo pro děti, čtení pohádek, ale i program pro otce s dětmi s hercem Tomášem Měcháčkem,“ uvedl Petr Kráčmera z agentury, která mediálně zastupuje společnost Rohlík, jež zónu vybudovala na festivalu.

Reakce karlovarských diváků na film Vlny dohnala Vodochodského k slzám

MFF KV

Rohlíček disponuje i pedagogickým dozorem, v jehož rukách lze nechat svou ratolest a odskočit si až na dvouhodinový film nebo si dát vedle v občerstvení v klidu drink. Otevřeno je od devíti od rána až do osmi do večera.

Občas se před ním tvoří fronta, a to i přesto, že letos byla jeho plocha rozšířena z původních 15 × 10 m na 20 × 10 m. „Kapacita je třicet dětí, která je limitovaná dvěma hodinami, aby se dostalo i na ostatní,“ poznamenal Kráčmera, podle kterého se za jeden den vystřídá v zóně i tři sta dětí.

Foto: Rudolf Voleman, Novinky

Kapacita je třicet míst díky letošnímu rozšíření herní plochy.

Nechybí přebalovací koutek, kde je k dispozici několik druhů plen, pitná voda a také ohřívačka na mléko.

„Máme i zastřešené parkoviště pro kočárky, aby zůstaly při dešti v suchu,“ doplnil ředitel s tím, že hned vedle je možnost občerstvení. „Nechybí ani speciální menu pro děti, jako například grilované kuřecí maso s kaší nebo špagety,“ dodal s tím, že legendou jsou buchtičky se šodó.

Ve festivalovém infocentru nahlásila žena ztrátu manžela. Našel se, ale radost z jejího vzkazu moc neměl

MFF KV

Výběr článků

Načítám