Hlavní obsah

Film Vlny rozbouřil festivalovou hladinu

Aktualizováno

Světová premiéra česko-slovenského snímku Vlny se odehrála v pondělí na karlovarském filmovém festivalu. Zaplněnému Velkému sálu hotelu Thermal svůj film představil režisér a herec Jiří Mádl v doprovodu početné delegace. Před natáčením se mu narodil syn, takže přiznal, že doma moc nepobyl. Svým blízkým poděkoval za trpělivost.

S filmem Vlny přijela početná delegace.Video: Novinky

Článek

„Děkuji karlovarskému filmovému festivalu, že nás pozval, moc si toho vážíme. Děkuji mým blízkým, že se mnou mají trpělivost. Krátce před natáčením se mi narodil syn, tak to bylo náročné, v pravidelných intervalech jsem se chodil představovat, aby věděli, že ještě existuju,“ řekl Mádl.

Foto: Petr Horník, novinky.cz

Delegace filmu Vlny na červeném koberci

Jiří Mádl: Své hatery dávno znám

MFF KV

Podle uměleckého ředitele Karla Ocha připravil Mádl jeden z nejpříjemnějších okamžiků a překvapení letošního jara.

Trailer VlnyVideo: Bontonfilm

„Je nejen vynikajícím hercem, ale i talentovaným režisérem. Velmi příjemně překvapil už svými prvními filmy Pojedeme k moři a Na střeše a Vlnami se posouvá do absolutní první ligy evropské filmařiny. Způsob, jakým se mu daří kombinovat linku intimní se společenskou, zejména letos, kdy máme celou řadu filmů, které kombinují umění s politikou, je fascinující,“ uvedl Och.

Foto: Petr Horník, novinky.cz

Scénář a režie Jiří Mádl

Stanislav Majer: Jsem snílek. To Milan Weiner nebyl

MFF KV

Film, který na festival přijela podpořit početná delegace, se odehrává v období okolo roku 1968 v Redakci mezinárodního života Československého rozhlasu. V místě plném talentovaných osobností se snahou o poctivou novinářskou práci, v jejímž středu je a musí být pravda. Ve Vlnách hrají Vojtěch Vodochodský, Táňa Pauhofová, Stanislav Majer, Martin Hofmann, Petr Lněnička, Tomáš Maštalír, Vojtěch Kotek a další. V kinech bude od 15. srpna.

Mádl jej připravoval řadu let. Vlny se na MFF KV představily ve zvláštním uvedení. Do českých kin pak vstoupí 15. srpna. „Doufám, že Vlny rozhýbají kina,“ uvedl pro Novinky.cz.

Foto: Petr Horník, novinky.cz

Táňa Pauhofová

Stanislav Majer: Jsem snílek. To Milan Weiner nebyl

MFF KV

Jiří Mádl: Vlny? Chci, aby na ně šli i mladí diváci. Nedělám Wikipedii

Film
Foto: Petr Horník, novinky.cz

Zleva Jan Nedbal, Vojtěch Vodochodský, Vojtěch Kotek, Petr Lněnička, Táňa Pauhofová, Jiří Mádl, Marika Šoposká, Martin Hofmann, Tomáš Maštalír, Stanislav Majer, Tomáš Weber

Výběr článků

Načítám