Hlavní obsah

Festivalové linky řeší dopravu do centra. Odtahová vozidla jezdila nonstop

Tři festivalové linky městské hromadné dopravy zásadním způsobem napomáhají dopravě fanoušků filmů do kinosálů, které jsou rozprostřeny v celém rozšířeném centru Karlových Varů. Linky pomohly zejména o víkendu, kdy bylo nejenom centrum města plné aut a zaparkovat bylo takřka nemožné.

Rodiny s dětmi využívají k dopravě do centra i autovláčekVideo: Rudolf Voleman, Novinky

Článek

„Festivalové linky jsou v podobném provozu jako v minulých letech, přičemž největší zájem o ně je v odpoledních hodinách,“ uvedl Lukáš Siřínek, jenž je pověřený řízením Dopravního podniku Karlovy Vary, který linky zajišťuje.

Výjimkou je stanové městečko, kde je zájem o dopravu do festivalového centra dění největší hned ráno.

Hokejová legenda Jakub Voráček je ve Varech s nadací, která pomáhá lidem s roztroušenou sklerózou

MFF KV

Proto všechny tři festivalové linky začínají právě tam. Současně všechny zajíždí rovněž na Tržnici a k hotelu Thermal. Linka F1 míří okolo kina Drahomíra do městské části Drahovice. Dvojka pak přes Richmond do kempu na Březové a linka F3 okolo Císařských lázní na Divadelní náměstí, kde jsou další kinosály.

„Jezdíme ze stanového městečka prakticky každý den, protože nás zaveze až k Thermalu,“ popisoval Jarda z Brna, který přicestoval na festival se svými kamarády na celý týden. „Na kolo moc nejsme, asi bychom to už nezvládli dojet takový kus,“ přemítal zhruba pětatřicetiletý intelektuál nedaleko půjčovny jízdních kol Specialized.

Foto: Rudolf Voleman, Novinky

Festivalové linky zajíždějí všechny do stanového městečka

Pro účastníky festivalu jezdí festivalové autobusové linky zadarmo. Cestovat lze po Varech i běžnou hromadnou dopravou, kde dopravní podnik doporučuje zájemcům si stáhnout aplikaci Vary Virtual.

Jsou tam všechny informace o jízdním řádu, lze tam koupit jízdenku nebo i parkovací lístek, či dokonce získat povolenku k vjezdu do lázeňského území. Rodiny s dětmi rády využívají autovláček jezdící do centra města a na výlety lanovou dráhu na Dianu.

Diváckou cenu deníku Právo zatím vede drzá komedie Kneecap

MFF KV

Podle Siřínka byl zejména v sobotu nápor motoristů extrémní, takže byla takřka všechna parkoviště plná. A nejenom v centru města, ale i v přilehlých čtvrtích. „Na odstavné ploše u dolního nádraží máme na 85 tisících metrech čtverečních zhruba tisíc míst pro osobní vozidla a v sobotu nám zbývalo posledních sto volných,“ popsal Siřínek s tím, že v neděli hlavní nápor aut již pominul.

V sobotu ale jezdila odtahová vozidla podniku k autům, která parkovala, kde nemají, nonstop.

Festivalové hvězdy ve fotografiích Tona Stana

MFF KV

Výběr článků

Načítám