Hlavní obsah

Festivalové hvězdy ve fotografiích Tona Stana

Fotografie slavných filmových hvězd, které za posledních třicet let navštívily karlovarský filmový festival, jsou od víkendu vystaveny ve zrekonstruované budově bývalé spořitelny Sparkasse u Vřídla. Autorem pětašedesáti fotek je fotograf Tono Stano. Nejstarší je snímek Jiřího Bartošky z roku 1997. Na dalších je například Keira Knightley, Willem Dafoe, Morgan Freeman nebo Woody Harrelson.

KVIFF Sparcasse gallery KV - výstava fotografií STARS BY TONO STANOVideo: Novinky

Článek

„Napadlo to Jiřího Bartošku s Tonem Stanem už před třiceti lety. Bylo nám líto, že člověk, který během roku přijel do Karlových Varů, tak neměl jedinou informaci, že tam v létě probíhá druhý nejstarší filmový festival na světě. Díky výstavě bude festival ve Varech trvale přítomný,“ řekl výkonný ředitel festivalu Kryštof Mucha.

Výstava zůstane v budově Sparkasse i po skočení festivalu, k vidění bude celoročně. Na konci prázdnin by měla v být přízemí budovy otevřena kavárna, kde bude možné koupit upomínkové předměty filmového festivalu. Fotografie nejsou prodejní, všechny už mají svého majitele, kterým je Jakub Havrlant, zakladatel skupiny Rockaway Capital.

Lékař Robert Lischke: Stíny horkého léta? Od natáčení jsme se s Jiřím Bartoškou stýkali pořád

MFF KV

Viggo Mortensen: Karlovy Vary? Je to dechberoucí festival

Na kus řeči

Výběr článků

Načítám