Hlavní obsah

Festivalová nástěnka nabízí mimo jiné vstupenky na filmová představení zdarma, ale i ubytování

Snad každých pět minut přijde k Festivalové nástěnce umístěné ve vestibulu hotelu Thermal návštěvník letošního 58. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, který do předem připnutých pouzder vloží vstupenky na filmy, které se rozhodl nakonec oželet.

Na Festivalové nástěnce lze nalézt vstupenky zadarmo, ale také ubytování v soukromí.Video: Rudolf Voleman, Novinky

Článek

A tak hned u nástěnky sedí nebo postávají další milovníci filmu, kteří na tento okamžik třeba i desítky minut čekají. Hned vstupenky kontrolují, zda nejsou na film, který si zrovna vyhlídli, ale u pokladny už neuspěli.

„Byla bych ráda za cokoliv, protože na dnešek nic nemáme,“ uvedla Martina z Českých Budějovic. „Chtěli bychom jít na snímek Mé léto s Iréne. Zatím jsme byli jen na samých hudebních dokumentech, takže se moc nedaří, ale třeba to klapne,“ dodala s tím, že přijela s partnerem jen na tři dny.

Foto: Rudolf Voleman, Novinky

Na Festivalové nástěnce lze najít uložené vstupenky na filmy, které jiný návštěvník nakonec nevyužil.

„Jsem u nástěnky, protože sháním lístky na filmy. Chtěl bych jít na snímek Mord,“ svěřil se Daniel z Prahy, když si prohlížel vložené vstupenky na nástěnce. „Vypadá to, že lístek na tenhle film nakonec seženu, ale ne díky této nástěnce, ale díky festivalové facebookové inzerci. Mám zkrátka oči všude,“ pokračoval spokojeněji.

Festival Karlovy Vary | KVIFF

Již 58. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary letos probíhá od 28. června do 6. července 2024. Dění na červeném koberci jsme sledovali živě. Prezidentem MFF Karlovy Vary je Jiří Bartoška. Hlavními hvězdami letos jsou Geoffrey Rush a představitel Aragorna Viggo Mortensen.

„Zároveň jsem tady udával vstupenky na další film, a to snímek Lapili, protože nakonec jdeme na jiný film do Velkého sálu,“ vysvětloval Daniel.

Diváckou cenu deníku Právo zatím vede drzá komedie Kneecap

MFF KV

Vedle vstupenek je na Festivalové nástěnce najít i možnosti ubytování, a to zejména v soukromí. Jeden z inzerátů nabízel například nocleh za čtyři sta korun v Západní ulici v centru města. Další nabídka byla poněkud dražší, protože inzerent chtěl patnáct set korun za nezařízený byt v centru Karlových Varů za noc, přičemž zájemce by si musel objednat bydlení aspoň na dvě noci.

Foto: Rudolf Voleman, Novinky

Festivalová nástěnka je využívána i pro inzerci, například při shánění některých vstupenek, ubytování nebo dopravy.

V minulosti nástěnka sloužila i jiným účelům, kdy bylo možné na ní nalézt například básně. Velmi často se jednalo o verše směřované druhému pohlaví. Ostatně nechyběly ani inzeráty, v nichž jeden hledal druhou, ona hledala jeho, a dokonce on hledal jeho.

Takové inzeráty zatím na Festivalové nástěnce nejsou, jako by každý už někoho měl a byl spokojený. S postupem dnů přibývaly vloni inzeráty, ve kterých se lidé dotazovali na odvoz zpět do svých domovů. Na to je ale ještě spousta času, protože festival sotva začal.

Návštěvníky festivalu čeká klasické karlovarské, proměnlivé počasí

MFF KV

Pohádky pro děti a místní kapely pro dospělé. To nabízí na festivalu Letní scéna pod mostem

MFF KV

Výběr článků

Načítám