Hlavní obsah

Fanoušci filmů v okolí Thermalu mezi projekcemi rozhodně nehladoví ani nežízní

Grilovaný máslový bůček pro pány, marinovaná kuřecí křidélka vyhledávaná především dámami a na zapití skvěle načepované pivo Pilsner Urquell nebo vychlazená minerálka Mattoni či jeden z mnoha míchaných nápojů s campari. To je jedna z mnoha nabídek z okolí Thermalu, kterou mají diváci k dispozici mezi promítáním filmů na festivalu v Karlových Varech.

Fanoušci filmu v okolí Thermalu nehladoví ani nežízní.Video: Rudolf Voleman, Novinky

Článek

O prosluněném víkendu, především tedy v sobotu, kdy se vyšplhaly teploty i nad třicet stupňů, byl největší zájem samozřejmě o nápoje. Na prostranství před Thermalem nemohl nikdo minout patrovou občerstvovací zónu Plzeňského Prazdroje.

„Máme otevřeno od deseti dopoledne do dvou do rána,“ uvedla manažerka značky Petra Paulisová s tím, že výčepy v historických autíčcích u Thermalu a na konci Mlýnské kolonády jsou k dispozici až do čtyř do rána. „Když je navečer plno, tak je v naší hlavní zóně skoro pět set lidí,“ doplnila.

Pilsner Urquell si lze nechat načepovat do půllitru jako hladinku za 69 korun, pak také jako šnyt nebo mlíko za 54 korun. „U nás v zóně čepují piva jenom vítězové soutěže v čepování, kterou pořádáme každý rok,“ uvedla manažerka značky Petra Paulisová. „A tak jsme si jistí, že kvalita piva je u nás prvotřídní,“ pokračovala.

Jeden z těchto mistrů výčepních Petr Holec popsal deníku Právo a Novinkám.cz, jak se má pivo čepovat: „Správně načepované pivo má být do studené, mokré a čisté sklenice. Nejdříve vytvoříme pivní pěnu a pod to pod úhlem čtyřiceti pěti stupňů se následně čepuje pivo, přičemž pěna nám vytvoří izolaci, díky níž je zachována krása a celistvost plzeňského piva.“

V přízemí tamní občerstvovací zóny se vaří nejrůznější speciality. Pořídit lze polévku dle denní nabídky, v sobotu to byla například bramboračka s houbami. „Je tam především klasická česká kuchyně,“ řekla manažerka. A tak si návštěvník festivalu může pochutnat třeba na trhaném kachním mase s cibulovou marmeládou nebo kynutých knedlících plněných uzeným žebrem.

Festivalové hvězdy ve fotografiích Tona Stana

MFF KV

Hned naproti pod Velkým sálem Thermalu tradičně již řadu let sídlí občerstvení Zoltána Javorky. „Nabízíme filmovým hostům například grilovaná kolena, vepřová žebra na grilu nebo grilovaná kuřata,“ prozradil provozovatel. „Vynikající je grilovaný máslový bůček - to je zatím šlágr letošního festivalu, protože je opravdu velmi chutný,“ pokračoval Javorka.

„Snažíme se každý rok nabízet tradiční českou kuchyni, například strapačky se zelím. Jde nám o to, aby si lidé u nás pochutnali a zároveň nemuseli na jídlo dlouho čekat, protože víme, že mezi filmy moc času nemají,“ konstatoval provozovatel.

Aragorn měl pod kostýmem fotbalový dres San Lorenza, přiznal Mortensen ve Varech

Kdo přijal pozvání

Zóna vedle Thermalu patří hned několika partnerům festivalu, přičemž dominuje KVIFF.TV Park. Všude hraje hudba, což může zpříjemnit posezení u drinků.

Ve Dvořákových sadech kousek od Thermalu je možnost zavítat do Vodafone zóny na občerstvení. Tam jsou v nabídce například mazané chleby, a to kupříkladu vajíčkovou pomazánkou nebo s čerstvým sýrem a ředkvičkami. Na své si přijdou i vegetariáni, kteří zde najdou různé saláty. Klimatizovaný stánek nabízí na konci sadů Progresus Café s točenou smetanovou zmrzlinou.

Profík Benicio del Toro v nové festivalové znělce

Vary v pohybu

Výběr článků

Načítám