Hlavní obsah

Denchová si z festivalu odvezla lázeňský pohárek

Právo, Rudolf Voleman
KARLOVY VARY

Judi Denchová odcestovala v neděli ráno z Karlových Varů. Neodjela ale s prázdnou. Grandhotel Pupp, kde byla Bondova tajuplná šéfka M dvě noci ubytována v jednom z luxusních apartmánů, ji na cestu obdaroval jedním z karlovarských symbolů - originálním lázeňským pohárkem.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jiří Bartoška vítá Judi Denchovou

Článek

„Jedná se o lázeňský pohárek nazvaný Viktor, který jsme pro vzácné hosty nechali připravit v omezené edici pouhých dvou set kusů,“ prozradila generální ředitelka Grandhotelu Pupp Andrea Pfeffer-Ferklová.

„Bohužel v nabitém programu ji asi už nezbyl čas, aby mohla pohárek vyzkoušet přímo u některých z termálních pramenů,“ dodala s tím, že kromě něj dostala Denchová publikaci o historii Grandhotelu Pupp v angličtině.

Stihla i vonné koupele

I v nabitém programu si ale našla držitelka Oskara trochu času pro své zdraví a pohodu. V sobotu totiž dvě hodiny relaxovala ve vyhlášené lázeňské části Puppu.

„Užívala si tam nejrůznějších masáží, vonných koupelí a dalších relaxačních programů. Popíjela u toho skleničku růžového sektu Bohemia s jahodami,“ uvedla pro Právo žena obeznámená s podrobnostmi pobytu britské divadelní a filmové herečky.

„Hotelové restaurace příliš nenavštěvovala, protože hodně času trávila ve svém apartmánu. Pokaždé ale byla velice vstřícná a usmívala se na všechny strany. Prostě na nás působila stejně vlídně jako ve filmech. Ukázalo se, že je stejná v běžném životě,“ popisoval vedoucí stravování v GH Pupp Richard Lhoták.

Večeře s telecím a jahodami

Zpět do vlasti odcestovala Denchová v neděli před osmou hodinou ráno. V sobotu večer ale ještě stihla společně s dalšími významnými hosty festivalu Slavnostní večeři uspořádanou v hotelovém Grandrestaurantu.

„Pro tuto slavnostní příležitost jsme připravili pečené telecí brzlíky podlévané na houbovém salátu s pečenými liškami. Jako hlavní chod byla pečená kachna s červeným zelím a chlupatým knedlíkem se smaženou slaninou a cibulkou,“ popisovala slavnostní menu šéfkuchařka Vlaďka Příhodová.

„Dezert tvořil tartar z lesních jahod v kombinaci s lesními plody, s karamelovou omáčkou a medovou pěnou,“ dodala s tím, že Denchová byla velice skromná.

„Stravovala se jako ostatní hoteloví hosté a žádnému druhu jídla se nevyhýbala. Prostě nenáročný a velice příjemný host,“ poznamenala. „Postřehli jsme, že byla z GH Pupp nadšená,“ uzavřela Příhodová.

Související články

Britská lady s břitkým vtipem ve Varech

Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světovému filmu převezme na nadcházejícím karlovarském festivalu velká dáma světového divadla a hvězda filmového...

Výběr článků

Načítám