Hlavní obsah

Cenu prezidenta festivalu získal Daniel Brühl. Liboval si, že je hezčí než Oscar

Aktualizováno

Den a kousek stráví na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech herec Daniel Brühl. Ve čtvrtek po druhé převzal z rukou prezidenta festivalu Jiřího Bartošky Cenu prezidenta festivalu MFF KV. Krátce na to uvedl snímek Soused, v němž hraje. Do Varů dorazil ve středu.

Cenu prezidenta festivalu získal Daniel BrühlVideo: Novinky

Článek

„Vypadá to jako film z mého soukromí. Ale není. Ve skutečnosti jsem mnohem milejší než ten chlápek,“ smál se Brühl před vyprodaným Velkým sálem v hotelu Thermal, kde si ocenění převzal.

Film vypráví příběh filmové hvězdy Daniela, která je zvyklá na úspěch. Jeho půdní byt je stylový, stejně jako jeho manželka a chůva, která má pod kontrolou děti. Všechno je tip top, a tedy připravené na to, aby odletěl na konkurz do Londýna, kde na slavného německo-španělského herce čeká role v americkém filmu o superhrdinech.

Když vejde do místního baru na rohu a zjistí, že tam sedí Bruno. Jak se ukazuje každou další minutu, Bruno na tento okamžik dlouho čekal. A tak se tento věčně přehlížený muž – jeden z obětí znovusjednocení a gentrifikace bývalého východního Berlína – mstí. Daniel jako jeho cíl…

Fotka pro maminku

Karlovarskému publiku se také vyznal, že karlovarská soška je hezčí než americký Oscar, a také jej poprosil o společnou fotku. „Pro maminku,“ vysvětlil se svým typickým humorem.

Herec patří k největším hvězdám evropské kinematografie. Ostatně geny měl po kom zdědit. Otec byl německý režisér, matka španělská výtvarnice. Daniel Brühl (46) tak – i díky nim – začínal v branži brzy. Záhy prokázal, že má výjimečný talent. Ostatně můžete se o tom přesvědčit. Na Disney+ právě běží seriál Becoming Karl Lagerfeld. Hraje v něm roli hlavní.

Do Varů dorazil Daniel Brühl. Německá megahvězda s katalánským srdcem

MFF KV

Daniel Brühl se Nikiho Laudy nejprve bál

Kultura

Výběr článků

Načítám